Acasă Prăjituri Prăjitura Aniko – Rețetă gata în 50 minute

Prăjitura Aniko – Rețetă gata în 50 minute

0
Prăjitura Aniko – Rețetă gata în 50 minute
  • Nivel de dificultate: Începători
  • Timp de pregătire: 50 minute

Ingrediente necesare:

Folosim o tavă de 20 * 36 cm

Pentru blat:

  • 300 g făină
  • 5 ouă
  • 170 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao

Pentru cremă:

  • 800 ml lapte
  • 2 plicuri budincă de vanilie (sau cremă de casă)
  • 9 linguri zahăr

Pentru decor: cacao

Mod de preparare:

Batem spumă ouăle cu zahărul, adăugăm uleiul și apa, apoi făina amestecată cu praful de copt.

Pregătim budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Sau, folosim crema de casă preferată (de vanilie)…

Turnăm mai mult de jumate din cantitatea de aluat într-o tavă (tapetată cu hârtie de copt) și întindem uniform. În aluatul care a rămas amestecăm praful de cacao și punem cu o lingură, în pete, peste aluatul alb.

Punem și budinca caldă peste aluatul de blat, întindem uniform și coacem în cuptorul preîncălzit la 170 grade Celsius, aprox. 25-30 minute.

Verificăm cu o scobitoare.

La final, întindem uniform frișca bătută peste prăjitura rece și decorăm cu cacao.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.