Prajitura Albinita este o prajitura populara in Romania, cu un aspect asemanator cu albinele. Este compusa dintr-un blat pufos si o crema delicioasa din unt, miere de albine, iar deasupra este decorata cu fulgi de nuca de cocos sau zu zahar vanilat dupa cum doriti.
Ingrediente necesare
Aveti in continuare lista de ingrediente pentru blat, crema si apoi modul de preparare al acestei prajituri. Daca va pot ajuta cu orice fel de informatii, dati-mi un mesaj pe facebooj si cu mare drag va ajut.
Ingrediente pentru blat
- 400 g faina alba
- 1 ou
- 150 g zahar
- 30 g unt
- 2 linguri miere de albine (incalzita)
- 2,5 linguri lapte
- 1 lingurita bicarbonat
Ingrediente pentru cremă
- 170 g unt
- 1 plic vanilie
- 200 g zahar
- 250 ml lapte
- 2 linguri gris
- 1 gem de caise
Ingrediente pentru glazură
- 3 linguri apa
- 3 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 25 g unt
- 100 g ciocolata menaj
Cum se prepară?
Pasul 1
Freaca oul cu zaharul si untul, dupa care adauga mierea, laptele si bicarbonatul. Amesteca totul pe aburi pana se ingroasa.
Pasul 2
Ia compozitia de pe aburi si toarna faina treptat. Imparte compozitia obtinuta in 4 parti si intinde cu multa faina. Pune foile la foc iute pe dosul tavii unse cu grasime si presarata cu faina.
Pasul 3
Pentru crema trebuie sa mixezi untul cu vanilia si zaharul pana se face spuma. Separat, fierbe laptele cu grisul si lasa-l sa se raceasca. Cand s-a racit, se amesteca cu untul.
Pasul 4
Pentru glazura fierbe totul pe foc mic, pana se ingroasa compozitia.
Pasul 5
Unge prima foaie cu jumatate din crema, al doilea blat cu gem, al treilea cu restul de crema, in timp ce al patrulea blat il ungi cu glazura.
Poftă bună!