Gogosi delicioase, pufoase si aerate, in forma de triunghi – le puteti chiar si umple cu crema de vanilie sau cu dulceata, daca doriti. Eu le-am taiat in forma de triunghi pentru ca am vrut sa fie putin mai „speciale” dar voi le puteti „decupa” in orice forma va este mai convenabil.
Ingrediente pentru chifle:
- drojdie uscată – 9 g
- apă – 240 ml
- ou – 1 buc
- zahăr – 2 lingurițe
- zahăr vanilat – 8 g
- coaja de portocala
- ulei de floarea soarelui – 3 linguri
- lapte – 150 ml
- făină – 400 g
- praf de copt – 6 g
- sare – ¼ linguriță
- unt – 1 linguriță
Mod de preparare:
Drojdia uscată trebuie diluată cu apă calda, pana se umfla si se spumeaza. Într-un castron separat, spargeți un ou, adaugati vanilie și zahărul clasic, adăugați coaja de portocală.
Ingredientele de mai sus trebuie amestecate pana se omogenizeaza iar mai apoi turnati uleiul – puteti sa bateti cu un tel pentru o omogenizare mai rapida. Se adauga laptele în amestecul de ouă, se pune făina cernuta cu praf de copt în părți, sare.
Frământați aluatul, la care trebuie să adăugați unt. După ce ati terminat de framantat si aluatul este omogen, acoperiti bolul cu folie alimentară si cu un prosop – lasati sa creasca 40-50 de minute, la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Împărțiți aluatul în două părți egale, întindeți in foaie rotunda, cu o grosime de 1 cm. Foile trebuie împărțite în 8 triunghiuri, exact ca o pizza dupa care le mai lasam la crescut vreo 15 minute.
Încinge uleiul într-o tigaie, pune triunghiurile de aluat si prajiti-le la foc mediu, pana cand acestea se rumenesc pe ambele parti.
După gătire, se recomandă pudrarea gogosilor cu zahăr pudră. Veti obtine niste gogosi delicioase, rapide, pufoase pentru care nu este nevoie sa framantati mult timp sau sa petreceti foarte mult timp in bucatarie. Pofta buna!