publicitate

Un masaj adecvat poate ameliora durerea si poate imbunatati sanatatea. Ne torturam picioarele zilnic, purtand pantofi stramti, dar rareori, avem grija de ele.

Picioarele sunt ca un microcosmos. Mii de nervi fini se zvarcolesc sub piele ca niste serpi. Daca ne masam picioarele corect, putem scapa de durere.

Fiecare punct de pe talpa este conectat la un alt punct din corp.

publicitate

1 – Frunte

2- Umeri si ceapa

3 – Glanda tiroida

4 – Gat

5 – Sistem linfatic superior

6- Stomac

7 – Rinichi

8- Splina

9 – Intestine

10 – Pancreas

11 – Intestin subtire

12 – Coloana verterbrala

Cu ajutorul terapiei reflexe, durerile articulare, de cap, de spate, tulburarile de somn, oboseala, dar si alergiile pot fi eliminate. Majoritatea pacientilor se simt mult mai bine dupa masaj.

Parerea expertilor

Expertii considera ca punctul renal este o zona reflexa importanta (punctul 7). In medicina asiatica, acest punct este denumit “izvor fierbinte”.

Un masaj delicat si sensibil al acestor puncte stimuleaza circulatia sangvina, scade tensiunea arteriala si reface echilibrul sistemului circulator.

Masajul poate ajuta chiar si in caz de osteroartrita. Intensitatea durerii poate fi redusa cu mai mult de 70%, iar mobilitatea genunchiului poate creste cu 12%.

Cei care se confrunta des cu gripa si raceala, ar trebuie sa-si maseze regulat partea inferioara a degetelor de la picioare (punctul 1) si zona de sub al patrulea deget de la picior (punctul 5). Stimularea lor intareste sistemul imunitar.

Umerii tensionati se pot relaxa pin aplicarea unei presiuni usoare in zona inferioara a degetului mare (punctul 2). De asemenea, pentru relaxarea umerilor se poate masa si punctul 4.

Glanda tiroida hiperactiva poate fi calmata prin masarea punctului 3. Presiunea pe punctul 6, calmeaza stomacul. Punctul 7 promoveaza un flux important de sange la rinichi.

Punctul 8 stimuleaza functia splinei, punctul 9 calmeaza intestinele. Masarea usoara a punctului 10, sustine functia pancreasului. Masarea punctului 11 are efect benefic asupra digestiei din intestinul subtire.

Si, daca te doare spatele, atunci maseaza punctul 12.

publicitate