Ingrediente:
- 80 ml ulei
- 100 ml apă
- 1 praf de copt
- 200 g zahăr
- scorțișoară
- 450 g făină
- 150 g stafide
- 1 portocală mare
Mod de preparare:
1. Pentru îmceput, dăm coaja de portocală prin răzătoare. Stoarcem sucul din pulpa rămasă.
2. Într-un bol, amestecăm zahărul și uleiul. Adăugăm coaja de portocală, apa și sucul de portocală.
3. Adăugăm făina cernută, praful de copt și scorțișoara. Amestecăm bine până la omogenizare.
4. Adăugăm fructele uscate și turnăm aluatul într-o tavă de chec, acoperită cu hârtie de copt.
5. Coacem la temperatura de 180 de minute, la temperatura de 50 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă