Daca nu cunoasteti aceasta prajitura sub nici una dintre denumirile de mai sus nu este nici o problema. Noi va oferim o reteta inedita care pare putin sofisticata dar nu este delos greu de facut. Asadar, nu mai stati pe ganduri si apucati-va imediat de prajiturit.
Ingrediente:
Blat pandispan:
- 7 oua
- 150 grame de zahar
- 170 grame de faina
- 1 varf cutit de sare.
Foi:
- 2 oua
- 150 grame de zahar
- 75 ml de ulei
- 3 linguri de cacao
- 1/2 praf de copt
- 500 grame de faina
- 90 ml de lapte.
Crema:
- 1 litru de lapte
- 200 grame de zahar
- 10 linguri de faina
- coaja de la o lamaie mare
- 1 lingura de esenta de vanilie
- 350 grame de unt.
Glazura:
- 3 linguri de apa
- 3 linguri de cacao
- 200 grame de zahar
- 50 grame de unt.
Mod de preparare blat:
Pentru inceput mixati ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa si pufoasa, apoi adaugati faina in ploaie si incorporati usor cu o spatula.
Aluatul este gata deci il puteti turna cu grija in tava tapetata cu hartie de copt. Este recomandat sa folositi o tava cu diametrul de 32/35.
Coaceti in cuptorul preincalzit, la temperatura de 160 grade, pana se rumeneste usor deasupra apoi dati deoparte si lasati blatul la racit.
Mod de preparare foi:
Prima data amestecati intr-un vas ingredientele lichide si omogenizati apoi adaugati ingredientele uscate si framantati pana ce obtineti un aluat pe care il impartiti in doua.
Coaceti foile pe dosul tavii circa 10 minute fiecare dupa care le lasati sa se raceasca.
Mod de preparare crema:
Puneti intr-un vas laptele, zaharul,faina,coaja de lamaie si esenta de vanilie., pentru a aromatiza asa cum trebuie compozitia.
Amestecati incet pentru a se omogeniza la foc mic, amestecand continuu, pana cand compozitia se va ingrosa si va deveni de consistenta unei budinci.
Acoperiti-o cu folie alimentara ca sa nu prinda crusta si o lasati-o sa se raceasca.
Dupa ce ati mixat bine untul aflat la temperatura camerei, adaugati crema rece, putin cate putin, si incorporati.
La final impartiti crema in doua parti egale si incepeti ansamblarea prajituri.
Asamblarea prajiturii
Asezati mai intai o foaie cu cacao si intindeti peste ea jumate din crema apoi puneti deasupra blatul si apoi crema ramasa iar la final ultima foaie de cacao. Este preferabil ca ultima foaie sa o puneti rasturnat deoarece puteti intinde mai bine glazura.
Mod de preparare glazura:
Puneti toate ingredientele pentru glazura intr-un vas si le fierbeti pana ce ating punctul de fierbere sau lasati-le la microunde pentru doua minute. Apoi amestecati energic si veti obtine o glazura lucioasa, consistenta.
Glazurati prajitura dupa bunul plac si puneti la frigider pentru cateva ore pana ce se intareste. Apoi o puteti taia bucatele si veti vedea ca o sa dispara foarte repede de pe farfurie pentru ca o sa fie apreciata de toti pofticiosii.