Daca nu stii cum sa-ti convingi copiii sa manance la micul dejun, incearca sa-i servesti cu o portie de clatite cu cascaval si verdeata. Sunt convinsa ca vor fi incantati de gustul minunat al acestor clatite. Reteta este explicata pas cu pas in randurile de mai jos.
Ingrediente necesare:
- 350 ml lapte cald, 2 oua
- 160 gr faina de grau
- 150 gr cascaval ras, marar verde (dupa gust)
- 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar
- 1 lingurita praf de copt, 2 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Amestecam intr-un bol incapator laptele cald cu zaharul, sarea si ouale. Cernem faina de grau cu praful de copt si o adaugam in vasul cu lapte. Dam cascavalul pe o razatoare fina si il adaugam in amestecul de lapte si faina.
Clatim mararul, il uscam, il tocam marunt si il adaugam in aluat. Turnam treptat si uleiul de floarea soarelui. Amestecam bine pentru a se combina ingredientele.
Ungem o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui si o punem pe aragaz. Cand se incinge turnam putin aluat (cat pentru o clatita) in tigaie. Prajim bine clatita pe ambele parti, pana se rumeneste.
Dupa ce s-a prajit, o scoatem din tigaie, o punem pe o farfurie si o ungem cu unt. In acelasi mod vom praji toate clatitele, pana terminam aluatul. De asemenea, le ungem pe toate cu unt.
Clatitele cu cascaval si marar sunt cele mai bune cand sunt calde. Daca s-au racit, le poti incalzi in cuptorul cu microunde. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!