Pentru a încerca și voi această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 200 g unt
- 250 g zahăr
- 1 linguriță vanilie
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 500 g făină
- 200 g gem
Mod de preparare:
1. Într-un vas, topim 200 g de unt. Adăugăm ouăle, zahărul și vanilia.
2. Cernem făina și o amestecăm cu bicarbonatul de sodiu. Adăugăm treptat amestecul de unt peste făină și bicarbonat. Frământăm până când obținem un aluat moale și omogen.
3. Împărțim aluatul în două părți, una mai mare decât cealaltă. Bucata de aluat mai mică o învelim într-o folie alimentară și o punem la congelator timp de 60 de minute.
4. Întindem aluatul rămas într-o foaie subțire și îl așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pe deasupra, ungem cu gemul preferat.
5. Scoatem bucățica de aluat din congelator și o dăm prin răzătoare. Adăugăm uniform pe deasupra aluatului…
6. Se coace la 200 de grade Celsius timp de 25 de minute.