Prajitura cu iaurt este ideala pentru orice ocazie. Indiferent ca vrei sa le pregatesti copiilor o surpriza sau vrei sa faci un desert pentru prieteni, cu aceasta reteta vei incanta pe oricine. Simpla si usor de preparat, aceasta prajitura are un gust deosebit de bun.
Ingrediente:
- 3 cesti si jumatate de faina, un sfert de lingurita de sare
- 2 lingurite de bicarbonat si 1 praf de copt
- 1 fiola esenta de vanilie, 5 cesti iaurt grecesc
- 1 ceasca si jumatate de zahar, zeama stoarsa de la doua portocale
- 3 oua, 1 pliculet de gelatina, 1 cana de ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-un bol vom amesteca faina cu bicarbonatul, praful de copt si sarea. 2 din cestile de iaurt le vom amesteca cu esenta de vanilie si zeama obtinuta de la o portocala. Ouale se freaca cu zahar si ulei, le turnam peste iaurt si adaugam faina, amestecand.
Amestecul obtinut il punem intr-o tava si le punem in cuptor timp de 50 minute. Preparam gelatina urmarind indicatiile scrise pe pliculet. Cele 3 cesti de iaurt ramase le amestecam cu zeama de la cea de-a doua portocala si adaugam gelatina.
Dupa ce timpul a expirat, scoatem blatul de la cuptor si-l lasam sa se raceasca. Se taie pe lat in doua blaturi mai mici. Pe primul blat vom pune un strat de iaurt, apoi asezam cel de-al doilea blat deasupra si mai adaugam un strat de iaurt.
Prajitura se lasa la frigider 4-5 ore sau peste noapte, iar a doua zi se poate taia si servi.
Pofta buna!