Prăjitură aerată și foarte foarte gustoasă – Se prepară atât de rapid încât îți vei face un obicei din a o pregăti – Pentru acest deliciu aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 6 ouă
- 400 ml lapte
- 180 ml ulei
- 800 g făină
- 400 g zahăr
- 4 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță sare
- 300 g dulceață
- zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul și amestecăm bine.
2. Treptat, adăugăm uleiul și laptele.
3. Adăugăm făina și praful de copt. Amestecăm bine până obținem un aluat moale și omogen.
4. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, turnăm uniform jumătate din cantitatea de aluat.
Pe deasupra, tapetăm cu dulceață iar la final turnăm aluatul rămas.
Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute.
După ce s-a răcit, decorăm cu zahăr pudră. Să o savurați cu drag!
Poftă bună!
Încearcă și… Tort polonez Karpatka – Prăjitura ecler de care te vei îndrăgosti iremediabil
Ingrediente pentru aluat:
- 400 ml apă
- 200 ml lapte
- 280 g făină
- 8 ouă
- 160 g unt
- 1 linguriță sare
- 30 g fulgi migdale
Ingrediente pentru cremă:
- 1200 ml lapte
- 300 g zahăr
- 120 g amidon
- 4 ouă
- 5 g vanilie
- 400 g unt
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, punem laptele la fiert. Adăugăm untul, sarea și apa. Amestecăm bine până la omogenizare. Când a început să fiarbă, luam amestecul de pe foc.
2. Turnăm compoziția într-un bol. Treptat, adăugăm făina cernută și amestecăm foarte bine.
3. Adăugăm ouăle și amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer.
4. Împărțim aluatul pregătit anterior, în 2 părți egale. O parte o așezăm într-o tavă de copt. Pe deasupra, adăugăm migdale și coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 30 de minute. Procedăm la fel și cu a 2-a jumătate de blat, doar ca nu folosim migdale. Lăsăm blaturile să se răcească pe un gril.
5. Pentru cremă, punem la fiert 800 ml de lapte.
6. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, amidonul și laptele rămas. Mixăm bine până la omogenizare.
7. Turnăm jumătate din laptele fiert și amestecăm bine. După ce am obținut o cremă omogenă, adăugăm laptele rămas și punem amestecul la fiert la foc mic. Amestecăm energic până când obținem o cremă densă. La final, luam crema de pe foc și adăugăm untul topit.
8. Pentru a monta tortul, tapetăm blatul ce nu are migdale, cu toată crema pregătită anterior. Pe deasupra, adăugăm blatul cu migdale și punem tortul la frigider pentru 2-3 ore.
Savurați cu drag – Poftă bună!