ingrediente lichior
publicitate

Lichiorul de ghimbir impotriva gripei si racelii contine putine ingrediente si este usor de preparat. Trebuie insa sa alegem doar ingrediente de buna calitate pentru a obtine un rezultat bun.

Avem nevoie de:

500 ml vodka

publicitate

125 gr ghimbir, 1 pastaie de vanilie

125 miere de albine

1 lamaie

1 portocala

Mod de preparare:

Feliem portocala, ghimbirul si lamaia, dupa ce le-am curatat. Le punem intr-un borcan si turnam vodka peste ele.

citrice si ghimbirLasam la infuzat 3 zile.

Dupa 3 zile, scoatem ciricele si ghimbirul si strecuram lichidul printr-o carpa, astfel incat sa nu fie prea tulbure.

strecurare lichiorIn plus, daca resturile de fructe ar pluti deasupra lichiorului ar putea prinde mucegai. Turnam lichidul limpede intr-un alt recipient si adaugam mierea de albine. Amestecam bine.

lichior ghimbir si miereTaiem o pastaie de vanilie pe lungime, razuim interiorul cu varful unui cutit si il adaugam in lichior. Amestecam.

taiere pastaie de vanilieTurnam lichiorul intr-o sticla cu capac. De asemenea, putem adauga si pastaia de vanilie in sticla, pentru decor.

In aceasta bautura se combina gusturile tuturor ingredientelor, de aceea este atat de gustoasa.

Ghimbirul, principalul ingredient al acestui lichior are o serie de beneficii pentru organism. Este foarte eficient impotriva gripei si racelii, de aceea multe remedii naturiste sunt preparate din radacina de ghimbir.

Acesta are proprietati antibacteriene si antivirale, impiedicand virusurile sa patrunda in corp si sa se ataseze de celule. Impreuna cu citricele si mierea, ghimbirul reuseste sa combata simptomele gripei si sa creasca imunitatea.

Unii specialisti afirma ca ghimbirul este la fel de eficient precum un medicament antiinflamator si poate sa amelioreze inclusiv durerile articulare severe.

publicitate