Prajitura cheesecake facuta la cuptorul cu microunde. In mod obisnuit, atunci cand vine vorba de retete care sunt adaptate pentru a fi facute la cuptorul cu microunde, exista mereu o mica clauza care specifica faptul ca “nu este chiar atat de rea, luand in considerare ca a fost pregatita in cuptorul cu microunde, dar totusi nu poate sa fie comparata cu reteta originala”.
In cazul acestei retete, eu as spune ca este o minciuna, pentru ca nu este cu nimic diferita de retetele pregatite la cuptor ce iti iau atat de mult timp sa le pregatesti si, daca locuiesti singur, atunci este si mai sanatoasa, pentru ca este o singura portie. Prajitura cheesecake nu o sa ajunga niciodata pe lista unor produse alimentare sanatoase, dar aceasta reteta macar o sa scada tentatia de a manca de unul singur o intreaga tava.
Eu am incercat cateva retete din mediul online si am depus foarte multe ore de munca grea, inclusiv mai multe evaluari senzoriale pana in punctul in care era sa ajung la epuizare. M-am gandit sa ma opresc dupa reteta simpla cu vanilie, dar un prieten care este bucatar mi-a zis cuvintele “Bar One” si, intr-un moment de slabiciune, am facut o reteta si pentru aceasta varianta.
Pentru a face aceasta reteta, o sa ai nevoie de urmatoarele ingrediente
- 60 de grame de branza cremoasa
- 2 linguri de iaurt simplu, neindulcit
- Un ou
- O jumatate de lingurita de suc de lamaie
- 2 linguri de zahar
- O lingurita de faina de porumb
Trebuie sa amesteci toate ingredientele intr-un bol care sa poata sa fie folosit in cuptorul cu microunde. Introdu bolul in cuptorul cu microunde si gateste la caldura mare timp de 90 de secunde, amestecand la fiecare 30 de secunde- o sa observi ca incepe sa se faca mai intai la margini, asigurandu-te ca amesteci bine pentru a obtine un produs omogen. Poti sa scoti acum din cuptorul cu micorunde si sa nu incerci sa gusti, pentru ca o sa te arzi la limba- lasand sa se raceasca putin inainte de a o baga la frigider. Incearca sa astepti pana cand s-a racit complet- chiar daca nu este mereu posibil acest lucru. O sa arate putin cam ciudat, dar nu trebuie sa te ingrijorezi, pentru ca va avea un gust divin.
Pentru o singura portie de prajitura cheesecake Bar One, o sa ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 60 de grame de branza cremoasa
- Un ou
- O jumatate de baton de ciocolata Bar One
- O lingurita de faina de porumb
Poti sa rupi ciocolata in bucati si sa procedezi ca in cazul versiunii mai simple de mai sus.
Lucruri importante de luat in considerare
- In mod evident, exista o lipsa de caracter crocant in cadrul acestor retete- daca tie iti place mai crocant, poti sa iei in considerare ideea de a presara un biscuite sfaramat peste aceasta prajitura inainte de a servi
- Este important sa folosesti branza integrala- am incercat sa folosesc o varianta cu mai putine grasimi, dar nu a mers chiar asa de bine
- Daca traiesti intr-o tara in care nu exista batoane de ciocolata Bar One, poti sa folosesti orice baton de ciocolata pentru a face acest lucru.
1912: Termenul “cheesecake” a fost inventat atunci cand o actrita a ajuns in orasul New York si, in timp ce poza in fata fotografilor, a scos la iveala o portiune mai mare de picior decat se obisnuia. Jenant.
Cred ca aceasta etimologie este o dovada a faptului ca esti ceea ce mananci, asa ca as vrea sa incep prin a imi prezenta scuzele profunde. Am amanat postarea acestui articol timp de mai multe luni, pentru ca este un lucru foarte, foarte periculos… este reteta mea adaptata pentru o singura portie de prajitura cheesecake facuta la cuptorul cu microunde. Eu nu sunt religioasa in mod special (cativa ani petrecuti la o scoala condusa de calugarite iti poate face acest lucru), dar eu cred ca aceasta prajitura divina este trimisa pe Pamant de insusi Diavolul pentru a ne face pe toti sa purtam povara unui pacat numit Lacomie. Este atat de bogata, dar si delicata in acelasi timp, atat de perfect proportionata si atat de rapida, incat este practic inutil sa incerci sa i mai rezisti. Am terminat un tub de crema de branza in timp record in timp ce incercam mai multe retete.
In circumstante normale, eu am un stil de viata destul de sanatos si care implica multe alimente verzi si in general eu ma bucur sa incerc macar sa raman in forma, dar, atunci cand vine vorba de acest desert, eu nu pot sa ma abtin. Multi oameni par sa aiba o relatie de tip dragoste- ura- fie le place tipul facut la cuptor sau tipul congelat si urasc celalalt tip. Eu nu pot sa inteleg acest lucru, pentru ca mie nu imi pasa daca este acoperita de ciocolata, de fructe de padure, daca are o crusta de biscuiti sau nu are nici o crusta, nu imi pasa daca este ferma si sfaramicioasa sau daca este lipicioasa. Sunt dispusa sa imi platesc pacatele culinare facand genoflexiuni, alergari sau flotari, toate avand rolul de a imi permite sa mananc mai mult din aceasta prajitura.