publicitate

Castravetii murati dupa aceasta reteta sunt foarte gustosi. Imi place sa-i prepar in fiecare an. Camara mea este plina de borcane cu castraveti murati, crocanti. Iti recomand sa incerci si tu reteta de mai jos.

Ingrediente:

  • 1-1.5 kg catraveti, 4-5 catei de usturoi
  • 1 frunza de hrean, 2 crengute de marar
  • 8-9 boabe de mustar, jumatate de ardei iute
  • 1 lingura esenta de otet, 70 gr sare
  • 100 gr zahar

Mod de preparare:

publicitate

Selectam castraveti de dimensiuni mici si mijlocii. Ii spalam bine in cateva ape, apoi ii lasam intr-un lighean cu apa rece pentru cateva ore.

Curatam usturoiul. Clatim frunzele de hrean si crengutele de marar. Sterilizam borcanele de 3 litri. Clatim bine capacele.

Scoatem castravetii din apa si-i punem intr-o strecuratoare. Transferam apoi castravetii in borcane. Pe masura ce punem castravetii in borcane, adaugam zahar, sare, ardei iute, boabe de piper negru, usturoi, frunze de hrean si marar.

Turnam apa clocotita in borcanele cu castraveti. Lasam borcanele deoparte pentru cateva minute. Scurgem apoi lichidul din borcane intr-o cratita si-l fierbem din nou. Turnam din nou saramura in borcane, iar la final adaugam otetul.

Inchidem ermetic borcanele cu capace si le intoarcem cu gura in jos. Ne asiguram ca nu exista scurgeri. Lasam borcanele in aceasta pozitie, le acoperim cu o patura sau un prosop gros si le lasam sa se raceasca lent.

Dupa ce s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara. Pastram borcanele cu castraveti pentru iarna. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

publicitate