Ingrediente:
- 500 ml lapte condensat
- 125 ml smântână
- 1 lămâie
Mod de preparare:
1. Pentru început, amestecăm toate ingredientele cu ajutorul unui mixer. După ce am obținut o cremă omogenă, turnăm compoziția într-un vas de aluminiu.
2. Punem vasul în congelator și îl lăsăm peste noapte.
Bucurați-vă de acest desert delicios, care va depăși gustul oricărei înghețate din comerț!
Încearcă și… Înghețată cu cafea
Ingrediente:
- 200 ml smântână
- 115 ml lapte condensat
- 1-2 linguri cafea solubilă
Mod de preparare:
1. Înr-un bol, așezăm toate ingredientele. Le amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer. Turnăm crema într-un vas de aluminiu și o punem la congelator pentru 6-8 ore.
Înainte de a începe prepararea înghețatei, răciți bine smântâna pentru frișcă, telul mixerului și vasul, în care veți mixa ingredientele.
Pentru început, batem smântâna cu ajutorul unui mixer. Pe urmă, adăugăm laptele și cafeaua. Evident, puteți înlocui cafeaua cu alte adaosuri: vanilie, o lingură de lichior sau câteva picături de esențe aromatice alimentare.
Baterea manuală a smântânii pentru frișcă este foarte dificilă. De aceea, vă recomandăm să folosiți un mixer. Compoziția, pe care o veți obține, trebuie să aibă consistența înghețatei topite: lichidă, dar foarte aerată și cremoasă.