publicitate

Dacă doriți să vă răsfățați membrii familiei sau prietenii cu un desert ușor, dar nu aveți prea mult timp la dispoziție pentru o prăjitură sau pentru un tort, vă recomandăm delicioasele sufleuri cu cremă și crustă din zahăr care vor cuceri gusturile tuturor, chiar și a bărbaților, mari amatori de preparate din carne…

Noi am îmbunătățit un pic rețeta prin adăugarea bananelor… Trebuie să încercați și voi această rețetă – este o delicatesă!

Ingrediente:

  • 400 ml smântână
  • 150 ml lapte
  • 1 ou ou
  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 lingură de zahăr vanilat
  • 1 linguriță de lichior de portocale
  • 2-3 banane
  • 3 linguri de zahăr brun
publicitate

Cum se prepară?

Amestecați gălbenușurile și oul cu zahăr, zahăr vanilat și lichior de portocale. Bateți bine.

Puneți într-un vas smântâna cu laptele încălzit până la fierbere și adăugați ouăle.

Amestecați încontinuu, apoi strecurați totul printr-o sită.

Repartizați compoziția în forme de ceramică și puneți în fiecare formă câte o jumătate de banană, tăiată inele sau cuburi.

Așezați formele într-o tavă cu marginile înalte, apoi turnați apă în tavă până la mijlocul formelor…

Puneți crema în cuptorul preîncălzit la 170-180 grade Celsius, timp de 45 de minute.

Scoateți apoi desertul și stropiți-l cu zahăr brun și puneți-l în cuptor pentru încă 10 minute, setând doar partea de sus.

Puneți desertul aflat la temperatura camerei în frigider pentru o oră, apoi serviți-l la masă.

Dacă nu găsiți forme de ceramică, atunci cumpărați forme de unică folosință. Dar, credeți-ne, după prima încercare, veți găti atât de des acest desert încât, într-un final, o să vă cumpărați și forme speciale din ceramică…

Această rețetă merită salvată și împărtășită cu prietenii!

Să o savurați cu drag – Poftă bună!

publicitate