Aceasta supa a devenit preferata mea pentru ca are un continut bogat de vitamine dar si proteine din carnea de pui. Este o masa sanatoasa si foarte satioasa, ideala pentru cei mici cat si pentru cei mari.
Foarte multe persoane adauga in supa de pui si cartofi (devenind astfel o ciorba de pui) insa eu nu am adaugat. Sigur, nu este gresit sa pui legume din belsug sau cartofi pentru ca, pana la urma, faci mancarea asa cum iti place tie sau familiei tale. Daca nu vei pune cartofi, supa va fi gata mult mai repede.
Hai sa vedem ce ingrediente sunt necesare pentru aceasta supă sau ciorbă (daca vreti sa ii spuneti asa).
Ingrediente:
- 500 gr de carne de pui
- Fidea subtire
- 1 ceapa mica
- 1 morcov
- Ulei, sare, piper, marar sau patrunjel
Mod de preparare:
Spalati bine carnea de pui – eu am folosit un pui cumparat insa BIO dar daca aveti un pui de casa, gustul supei va fi si mai bun. Puneti carnea la fiert si cand a dat in clocot, strangeti spuma si aruncati prima apa. Dupa aceea, lasati carnea la fiert dar strangeti spuma de deasupra cand se formeaza.
Tocati ceapa marunt iar morcovul dati-l pe razatoare. Puteti folosi orice legume doriti. Caliti-le in putin ulei pana cand devin moi.
Cand carnea este deja fiarta, se scoata din cratita si se rupe bucatele. In apa in care a fiert carnea se adauga fideaua (cata doriti) si legumele prajite. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se adauga carnea maruntita.
Cand fideaua este fiarta, se opreste focul si se adauga verdeata. Se acopera cu un capac pentru o aroma mult mai intensa si se serveste fierbinte.
Pofta buna!