Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Prăjituri

Prăjitură cu griș – Un deliciu senzațional pe care trebuie să în încerci

Prăjitură cu griș – Un deliciu senzațional pe care trebuie să în încerci

Chiar dacă ţinem post nu e cazul să renunţăm la deserturi. Sunt o sumedenie de reţete care se pot prepara doar cu ingrediente de post. Astăzi v-am pregătit o prăjitură de post cu bulion şi griş. Spor la gătit!

Ingrediente

Pentru foi: 15 linguri ulei, 15 linguri bulion, 7 linguri zahăr, 500 grame făină, 1/2 linguriţă bicarbonat, un vârf de cuţit sare, esenţă de rom.

Pentru prima cremă: 1 litru apă, 200 grame gris, 250 grame margarină, zahăr după gust; 100 grame nucă de cocos, o lămâie.

Pentru a doua cremă: 400 grame gem de prune, o cană de sâmburi de nucă

Mod de preparare: Aşa se prepară prăjitură de post cu bulion şi griş. Uleiul se amestecă cu zahărul şi sarea până ce zahărul se topeşte. Se adaugă treptat bulionul, romul şi făină amestecată cu bicarbonatul.

Compoziţia obţinută se amestecă bine până ce se formează un aluat elastic şi nelipicios. Dacă mai este nevoie de făină se mai adaugă.

Aluatul format se da la rece pentru aproximativ o jumătate de oră.

După aceea aluatul se împarte în patru şi se coc pe rând patru foi pe dosul unei tavi unse cu ulei şi tapetate cu făină. Acestea se coc în cuptorul preîncălzit la foc potrivit aproximativ 10 minute. După ce s-au copt se dau cu grijă jos de pe fundul tăvii şi se lasă la răcit.

Începem să preparăm prima cremă astfel: Se pune apă, coajă de lămâie şi zahărul la fiert, pentru început puteţi pune 10 linguri zahăr, iar dacă mai este nevoie se mai adaugă la sfârşit.

Când lichidul a început să fiarbă se adaugă în ploaie grisul şi se amestecă continuu până când se îngroaşă. Când s-a îngroşat se ia de pe foc şi se încorporează margarină, zeamă de lămâie şi nuca de cocos, potrivit reteteculinare.ro. Crema se dă la rece pentru câteva minute. Încă puţin şi această prăjitură de post cu bulion şi griş va fi gata.

Asamblare: Se pune prima foaie, jumătate din cantitatea de cremă de griş, foaie, gemul de prune, iar deasupra gemului de prune presărat cu nuca măcinată, peste nucă se pune a treia foaie, după aceea se pune restul de cremă de griş şi ultima foaie. Nu se apasă pe foi pentru a presa prăjitura.

Ultima foaie se unge în strat foarte subţire cu crema de griş rămasă pentru decor şi se presară cu nuca măcinată. Prăjitura se dă la rece de seară până dimineaţă, când se porţioneaza după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Prajitura pufoasa cu crema de vanilie

Cea mai bună prăjitură cu crema de vanilie și lămâie din lume. Pur și simplu se topește în gură.

Prajitura pufoasa cu branza

Prăjitură cu brânză de vaci: pufoasă și moale, perfectă pentru musafiri

Prajitura pufoasa cu crema de portocale

Prăjitură pufoasă, gata în doar 15 minute: dispare într-o clipă de pe masă

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prajitura Miruna cu ciocolata

Prăjitura MIRUNA, cu ciocolată și blat pufos de pandișpan: o rețetă veche dar delicioasă

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Share219Pin49
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Jambon de porc in coji de ceapa
Rețete Delicioase

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor
Rețete Delicioase

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum
Sănătate

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum

Piftie din carne de porc
Rețete Delicioase

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Aperitiv cu morcov
Aperitive

Un aperitiv deosebit: rulouri gustoase cu umplutură de morcov și brânză

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT
Sănătate

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI
Sănătate

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ
Sănătate

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor
Sănătate

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor

Turte pufoase si moi, la tigaie
Rețete de Post

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă