Tamaie este mereu asociata cu cele sfinte si este originara din Africa Tropicala si Arabia si este folosita inca din cele mai vechi timpuri, in scop terapeutic.

Aceasta rasina aromatica are o putere mare de vindecare deoarece poate tamadui bolile de nervi, racelile si alunga greutatile sufletesti.

Cea mai buna metoda de a beneficia de puterea vindecatoare a acestei plante este sa folositi uleiul de tamaie. Acesta este extras din arborii de tamaie si este extrem de bogat in antioxidanti, are efecte expectorante, analgezice, antiseptice, antiinflamatorii, antidepresive, calmante si sedative.

Beneficiile uleiului de tamaie:

  1. Eficient in starile de anxietate

Este un foarte bun sedativ si induce un sentiment de pace si de relaxare deoarece va calmeaza in mod natural, reduce furia si stresul.

  1. Intareste sistemul imunitar

Foarte bun antiseptic si intareste sistemul imunitar

  1. Este o alternativa foarte buna a medicamentelor

Studiile arata ca uleiul de tamaie este o alternativa excelenta pentru medicamente. Studiul arata ca 60% din pacientii care au participat la aceasta cercetare, au avut o rata de imbunatatire a starii generale.

  1. Previne insomnia

Un ulei de tamaie pus in infuzor inainte sa va culcati o sa va ajute sa dormiti exelent.

  1. Calmeaza durerile articulare

Tămâia conţine substanţe antiinflamatoare, reduce durerile articulare sau musculare legate de boli cum ar fi artrita sau osteoartrita. Pentru a calma durerea în artrită, amestecaţi uleiul de tămâie cu un ulei purtător şi masaţi zonele cu probleme atât pe parcursul zilei, cât şi înainte de culcare.

Pentru a beneficia din plin de proprietăţiile acestui miracol al naturii, beţi un pahar cu apă, în care aţi pus în prealabil 3 picături de ulei de tămâie.