Aceasta reteta este o reteta destul de simpla, in mai multe foi cu o crema delicioasa. Ai mei o adora si de aia i-am invatat in fiecare miercuri sa prepar acest deliciu.
Ingrediente pentru blat:
- 6 linguri de zahar
- o esenta de vanilie/un plic zahar vanilat
- 2-3 lingurite de cacao
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- un praf de sare
- un pliculet praf de copt
Ingrediente pentru crema:
- 2-3 linguri de lapte fierbinte
- 150 g zahar
- 2 esente de rom
- 250 g unt
- 200 g ciocolata alba de menaj
- 5 galbenusuri
- cacao (optional)
Mod de preparare foi:
Vom mixa in doua recipiente separate galbenusurile si albusurile. In primul recipient batem tare galbenusurile cu zaharul pana cand acestea se omogenizeaza si zaharul se topeste.
In cel de-al doilea vom mixa albusurile cu un praf de sare. La final vom amesteca si galbenusurile si albusurile impreuna, continuund sa amestecam pana la omogenizare.
Intr-un alt bol vom amesteca faina, praful de copt, esenta de vanilie si cacaua. Le vom turna si pe aceastea peste compozitia de mai sus, amestecand continuu pana vom crea aluatul pentru foi.
Vom pregati o tava cu hartie de copt si vom incepe sa creem foile, una cate una. Cantitatea de aluat turnata va fi in fir subtire. Vom coace foile pe rand in cuptor.
Cuptorul va fi preincalzit, iar durata de coacere a fiecarei foi va fi de 15-20 de minute.
Cand acestea vor fi gata, le vom scoate din cuptor si le vom aseza una peste alta cu ajutorul hartiei de copt si le vom lasa la racit.
Mod de preparare crema:
Vomincepe cu 2 boluri diferite. In primul vom amesteca untul (la temperatura camerei) cu laptele fierbinte. In celalalt bol vom amesteca galbenusurile cu zaharul, pana la topirea acestuia.
Separat vom lua o cratita in care vom adauga ouale batute, vanilia si zaharul ramas. Vom pune apoi cratita pe foc si vom amesteca continuu pana cand aceasta capata o textura groasa.
Vom da tigaia deoparte si vom adauga in aceasta si crema de unt, de mai sus, amestecand continuu. Cand untul este topit, mai adaugam si ciocolata facuta bucatele. Continuam sa amestecam pana se topeste si aceasta.
Crema este gata! O vom lasa la racit.
Mod de preparare prajitura:
Vom lua foile facute si vom incepe sa intinde crema peste in asa fel incat sa ne ajunga pentru toate foile. Deci o foaie,un rand de crema. Cand acestea se vor termina, prajitura va fi gata. Peste ea (ultima foaie) vom adauga si topingul de zahar sau ciocolata.
Prajitura este gata! Acum aceasta necesita sa fie pusa la frigider timp de 2-3 ore.
Pofta buna!