Vă sugerez să pregătiți o mâncare care nu este destul de obișnuită – chiftele de ciuperci de stridii. Pârjoalele, preparate conform acestei rețete, sunt foarte delicioase și delicate. Aceasta este o mâncare excelentă pentru cei care nu mănâncă carne.
Scop: Pentru masă de prânz / Pentru cină
Principalul ingredient: Ciuperci / ciuperci de stridii
Categoria: Mâncăruri fierbinți / Chiftele
Dieta: Alimente vegetariene
Ingrediente
- Ciuperci de stridii – 500 g
- Pâine albă – 2 felii
- Ou – 1 unitate
- Ceapa – 1-2 unități
- Frișcă – 1/2 pahar
- Maioneza – 1 l. m.
- Usturoi – 1-2 căței
- Sare – Pentru gust
- Piper – Pentru gust
Porții: 3
Descrierea preparării:
Toată lumea este obișnuită cu faptul că pârjoalele sunt preparate din carne. Cu toate acestea, carnea poate fi înlocuită cu ciuperci, cum ar fi ciupercile de stridii. Mai ales din cauza conținutului energetic al acestor ciuperci sunt aproape de carne. Acestea conțin proteine, vitamine (C, D2, E, grupa B), calciu, fier, potasiu, iod etc. Vă îndemn să încercați această rețetă pentru chiftele de ciuperci. La garnitură pot fi serviți cu cartofi (prăjiți sau fierți) sau orez.
Cum se prepară? „Chiftele de ciuperci de stridii”
- Tăiați ciupercile de stridii.
- Prăjim ciupercile pe ulei vegetal.
- Se toacă mărunt ceapa.
- De asemenea, se prăjește în ulei vegetal până devin aurii.
- Înmuiați pâinea în frișcă.
- Usturoiul se stoarce sau se freacă cu un răzuitor mic.
- Se amestecă ciupercile prăjite, ceapa, usturoiul și pâinea albă.
- Adăugați o lingură de maioneză. Amestecați totul într-un blender.
- Adăugați oul. Sărăm, pipărăm. Din nou, totul se amestecă.
- Nu vă speriați dacă umplutura devine lichidă. În acest caz, folosiți o lingură pentru a forma chiftele.
- Se prăjesc pe ambele părți. După 15-20 de minute bucatele din ciuperci vor fi gata.
Vă doresc poftă bună anticipat!
Se poate spune că este ceva între chiftele și sarmale. Cu toate acestea, în această variantă, carnea se dovedește a fi neobișnuit de moale și delicată, cu un timp minim.
Scop: Pentru masă de prânz / Pentru cină
Principalul ingredient: Carne / Carne tocată
Mâncăruri: Mâncăruri fierbinți / Chiftele
Ingrediente
- Carne tocată – 1 kg
- Ou – 2 unități
- Orez – 0,5 pahar
- Varză – 200 g
- Ceapă – 1 unitate
- Supă de pui sau apă – 1 pahar
- Smântână – 150 g
- Pastă de tomate – 2 l. m.
- Sare – Pentru gust
- Condimente – Pentru gust
Porții: 6-7
Descrierea preparării:
Nu este foarte complicat, dar în același timp obținem un rezultat minunat și delicios. Ca iubitor de carne, această rețetă simplă de chiftele a fost foarte îndrăgită și a devenit una dintre favoritele mele. Sper că veți avea aceleași impresii pozitive:
Cum se prepară? Chiftele cu varză
- Se taie varza mărunt, tăiați ceapa în bucăți mici si apoi le prăjiți împreuna într-o tigaie până când legumele devin moi.
- Punem amestecul de legume să se răcească câteva minute.
- Orezul se spală, se fierbe ( semicrud) și se lasă să se răcească.
- Apoi adăugați la carne ceapă cu varza răcită, orez și spargeți ouăle. Sărăm și condimentăm cu mirodenii la discreția ta. De obicei folosesc piper negru, chimen, cimbru și rozmarin.
- Din carnea tocată se fac mici chiftele rotunde și se pun pe tavă de copt, unsă cu ulei. Punem în cuptor, încălzit la 150 de grade, timp de 15 minute.
- În timp ce chiftele se gătesc, dizolvăm pasta de tomate și smântână într-un bulion sau apă și ușor punem pe un foc mic. După 15 minute sosul pregătit se toarnă în chiftele și se pun în cuptor încă pentru 25 de minute.
- Chiftele finite le torn cu smântână și le presar cu verdețuri proaspete, astfel devine și mai delicios.