rulada foi de napolitana
publicitate

Rulada din foi de napolitana cu nuca de cocos si caramel este foarte usor de preparat. Cat timp preparam umpluturile, asezam foaia de napolitana pe o carpa umeda, astfel incat sa se inmoaie si sa fie mai usor de rulat.

Ingrediente:

  • 1 foaie de napolitana

Ingrediente pentru umplutura de caramel:

  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 260 gr biscuiti simpli
publicitate

Ingrediente pentru umplutura de cocos:

  • 100 gr zahar
  • 3 linguri apa
  • 100 gr unt, 100 gr lapte praf
  • 100 gr fulgi de cocos

Mod de preparare:

Asezam foaia de napolitana pe o carpa umeda si o lasam acolo pana terminam de facut umpluturile.

foaia de napolitana carpa umedaFoaia de napolitana se va inmuia si va fi mai usor de rulat.

Punem zaharul intr-o cratita, pe foc. Il lasam sa se caramelizeze, apoi adaugam apa, cu grija. Caramelul se va dizolva in apa.

caramel apaLuam cratita de pe foc, adaugam biscuitii zdrobiti si amestecam.

biscuiti caramelCat timp este fierbinte, intindem amestecul pe foaia de napolitana.

foaia de aluat crema caramelPentru a prepara umplutura de cocos, punem apa intr-o cratita cu zaharul si untul.

unt zahar apaIncalzim amestecul la foc mic si asteptam sa se dizolve untul si zaharul. Luam amestecul de pe foc si adaugam laptele praf si fulgii de cocos.

nuca cocos lapte prafIntindem crema de cocos peste crema de caramel.

crema de cocosRulam foaia de napolitana, astfel incat sa formam rulada.

rulada crema de cocosO invelim in folie de aluminiu sau folie alimentara. Punem rulada la frigider pentru cateva ore, sau chiar peste noapte, si o lasam sa se raceasca bine, dupa care o taiem in felii si o servim.

rulada cu cocosPofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

felii de rulada cu cocos

publicitate