Această rețetă surprinde prin simplitatea sa și încântă cu un umplutură delicată de cocos care se topește în gură.
Tava de copt de 30×40 cm se acoperă cu hârtie de copt, iar cuptorul se preîncălzește la 170°C.
Ingrediente pentru blat:
- 6 buc ouă
- 1/2 linguriță sare
- 6 linguri zahăr granulat
- 3 linguri pudră de cacao
- 1 linguriță praf de copt
Preparare blat:
Se separă ouăle. Se bat albușurile cu un vârf de sare până se formează vârfuri rigide.
Odată ce bezeaua este gata, se adaugă treptat gălbenușurile, câte unul, la viteză medie.
Se adauga treptat zahărul, câte o lingură, pe rand. Odată ce zahărul este incorporat, se adaugă pudra de cacao.
În final, se amestecă praful de copt. Se toarnă aluatul pregătit în tava pregătită. Se coace timp de maxim 10 minute.
Se lasă aluatul copt să se răcească.
Ingrediente pentru crema:
- 250 g mascarpone
- 90 g ciocolată albă
- 250 g smântână pentru frișcă (33%)
- 4 linguri fulgi de cocos
Preparare cremă:
Se topește ciocolata albă într-un bain-marie. Într-un bol, se amestecă mascarpone și se adaugă treptat ciocolata albă topită.
Se adaugă smântâna pentru frișcă și cocosul ras. Se amestecă ușor pentru a evita bătutul excesiv al cremei.
Se întoarce aluatul răcit pe un prosop curat și uscat și se îndepărtează cu atenție hârtia de copt.
Se întinde crema de cocos peste aluat. Se păstrează puțină cremă pentru decor.
Se nivelează crema și se rulează prăjitura într-o rulada, folosind prosopul.
Ingrediente pentru glazura:
- 150 g ciocolată pentru gătit
- 4 linguri ulei
Ingrediente pentru decor:
- fructe și fulgi de cocos
Mod de preparare:
Glazură: Se topește ciocolata pentru gătit într-un bain-marie și se adaugă uleiul.
Se toarnă glazura peste întreaga rulada, punand deoparte puțină glazură. Se pune rulada în frigider pentru 15 minute.
Se scoate din frigider și cu ajutorul unei linguri se creează un model subțire pe rulada cu glazura rămasă. Se lasă să se răcească cel puțin 3 ore înainte de servire.
Se decorează și se taie cu un cuțit cald.
Poftă bună!