Prăjitura cu spanac, budincă de vanilie și ciocolată este una dintre preferatele mele. Am folosit spanacul verde pentru a da culoare blatului. Îți recomand să încerci cât mai repede această rețetă delicioasă.
Ingrediente pentru cremă:
- 500 ml lapte, 200 ml smântână lichidă pentru frișcă
- 1 ceașcă zahăr, 3 linguri făină de grâu
- 3 linguri amidon, 2 gălbenușuri
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru blat:
- 3 ouă, 1 cană zahăr
- 1/2 pahar unt topit, 1 cană lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 cană de spanac, 2 căni făină
În plus:
- 1 pahar de lapte
- 40 gr ciocolată amăruie
- 4 banane decojite și tăiate în felii
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim crema și începem prin a turna laptele într-o cratiță. Adăugăm apoi smântâna lichidă, gălbenușurile de ou și amestecăm bine cu un tel. Adăugăm apoi făina de grâu, amidonul, zahărul și continuăm să amestecăm.Punem cratița pe aragaz la foc mic și gătim budinca până se îngroașă. După ce s-a îngroșat suficient, adăugăm zahărul vanilat, amestecăm puțin și oprim focul. Acoperim budinca cu folie alimentară pentru a nu forma crustă și o lăsăm să se răcească.
Punem frunzele de spanac într-un blender, adăugăm laptele și amestecăm.Punem zahărul într-un bol, adăugăm ouăle și amestecăm bine cu un mixer până când ouăle se deschid la culoare. Adăugăm spanacul și untul topit și continuăm să amestecăm.
La final, adăugăm făina cernută cu praful de copt și zahărul vanilat. Amestecăm ușor cu o spatulă pentru a combina ingredientele.Turnăm aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și-l coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute. După ce se coace, îl socatem din cuptor și-l lăsăm să se răcească.
După ce budinca s-a răcit, îndepărtăm folia de copt și o amestecăm cu mixerul. Adăugăm jumătate de pahar de lapte și mai amestecăm puțin.
Scoatem blatul din tavă, îndepărtăm hârtia de copt și-l tăiem în două părți egale, pe verticală. Însiropăm primul blat cu lapte și întindem 3/4 din budincă deasupra. Punem felii de banane peste stratul de budincă.Adăugăm apoi cel de-al doilea blat, îl însiropăm și-l acoperim cu budinca rămasă. Punem prăjitura la frigider pentru cel puțin o oră, după care o scoatem din tavă și presărăm deasupra ciocolată rasă. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!