
Plăcintă cu brânză este suculentă, parfumată și aromată. Această plăcintă este ușor de preparat și are un gust deosebit. Rețeta este foarte simplă. Ingredientele și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.
Ingrediente:
- 500 ml apă, 100 ml ulei
- 1 lingură zahăr, 1 lingură sare
- 40 gr drojdie proaspătă (10 gr drojdie uscată)
- 1 kg făină de grâu, 200 gr unt
- 500 gr brânză de vaci, 1 gălbenuș de ou, semințe de susan
Mod de preparare:
Zdrobim drojdia proaspătă și o punem în apa caldă. Adăugăm zahărul și amestecăm, apoi adăugăm imediat 200-300 gr de făină. Amestecăm pentru a combina ingredientele.
Adăugăm treptat și restul de făină, aproape tot uleiul (mai păstrăm puțin ulei pentru a unge aluatul) și frământăm aluatul cu mâinile sau cu un mixer cu cârlige pentru frământat. Lăsăm aluatul la crescut într-un loc cald timp de aproximativ 30-60 de minute.
Când aluatul și-a dublat volumul, îl transferăm pe blatul de lucru presărat cu făină și-l întindem într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 60 x 40 cm.
Amestecăm untul moale (la temperatura camerei) cu brânza și sarea și întindem umplutura obțintuă peste aluat. Tăiem aluatul uns cu cremă de brânză în 8 fâșii.
Tapetăm o tavă rotundă cu diametru de 30 cm cu hârtie de copt sau o ungem cu unt și o presărăm cu făină. Rulăm prima fâșie de aluat și o punem în mijlocul tăvii în forma unui cerc.
Rulăm și celelalte fâșii de aluat și le punem în tavă, în jurul primului cerc de aluat.
Batem gălbenușul de ou și ungem aluatul, apoi presărăm deasupra semințe de susan. Lăsăm plăcinta în tavă aproximativ 10 minute, apoi pornim cuptorul la o temperatură de 200 de grade.
Cât timp cuptorul se încălzește, plăcinta se înmoaie. Coacem plăcinta timp de aproximativ 40 de minute sau până când se rumenește frumos deasupra.
Lasă plăcinta să se răcească, apoi servește-o împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!