Tortul simplu de ciocolată este ușor de preparat și are un gust extraordinar de bun. Dacă iubești ciocolata, trebuie să încerci această rețetă. Vei obține un desert încântător pe care vei dori să-l prepari mai des.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă, un praf de sare
- 6 linguri zahăr brun, 3 linguri făină
- 3 linguri pline de cacao
Ingrediente pentru cremă:
- 400 gr ciocolată
- 100 gr unt, 50 ml rom
- 400 ml smântână dulce pentru frișcă
Ingrediente pentru sirop:
- 100 ml lapte
- Un pic de rom
Mod de preparare:
Pentru a prepara blatul, separăm gălbenușurile de albușuri. Adăugăm un vârf de sare în albușuri și le batem bine pentru a obține o spumă tare. Batem gălbenușurile cu zahărul brun, apoi adăugăm făina amestecată cu cacao.La final, adăugăm spuma de albușuri și amestecă ușor cu un tel sau o spatulă. Tapetăm o tavă rotundă cu diametru de 26 cm, cu hârtie de copt. Turnăm amestecul pregătit în tavă și-l coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 20 de minute.
Lăsăm blatul să se răcească în cuptor, apoi îl scotem din tavă. Tăiem blatul rece în două, pentru a obține două blaturi egale.
Rupem ciocolata în bucățele, tăiem untul în felii, adăugăm romul și topim ingredientele împreună, pe aragaz. Le luăm apoi de pe foc, și încălzim smântâna dulce.
Turnăm smântâna dulce peste amestecul de ciocolată, rom și unt și amestecăm bine pentru a combina ingredientele. Lăsăm crema să se răcească la temperatura camerei, amestecând ocazional.Așezăm primul blat pe o tavă și-l însiropăm cu un amestec de lapte cald și rom. Turnăm deasupra jumătate din crema de ciocolată și adăugăm cel de-al doilea blat.
Turnăm restul de cremă peste blat și punem tortul la frigider peste noapte. Poftă bună și spor la gătit!