Iti doresti o prajitura cremoasa, dar nu vrei sa pierzi prea mult timp sa o pregatesti? Atunci cu siguranta trebuie sa incerci reteta noastra de prajitura Deluxe. Acest desert cu doua straturi de mousse te va impresiona prin savoarea sa…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 150 gr zahar, 120 gr faina alba
- 40 gr cacao pudra
- 6 oua
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru primul strat de mousse:
- 250 gr de frisca lichida
- 250 gr de ciocolata amaruie
Ingrediente necesare pentru al doilea strat de mousse:
- 500 ml de lapte de cocos, 400 ml lapte proaspat
- 5 linguri de amidon
- 12 gr gelatina, 7 linguri de zahar pudra
Mod de preparare
Incepem prin a bate ouale cu un praf de sare folosind un mixer pana cand acestea isi vor dubla volumul. Se amesteca faina cu cacao si se adauga, folosind o sita, in spuma de oua amestecand usor.
Compozitia pentru blat este gata asa ca o vom pune intr-o tava (eu am folosit o tava de 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si o vom introduce in cuptor pentru 30-35 minute la o temperatura de 180 grade.
Pentru a pregati primul strat de mousse punem pe foc o cratita in care turnam frisca lichida pe care o lasam sa se incaleaza apoi adaugam ciocolata. Trebuie sa lasam ciocolata pana cand se topeste iar cand va da in primul clocot vom lua cratita de pe foc. O lasam la racit apoi o vom pune la frigider pentru un sfert de ora.
Pentru cel de-al doilea strat de mousse vom amesteca zaharul pudra cu amidon apoi vom turna 100 ml de lapte. Intr-o cratita turnam laptele ramas si laptele de cocos si cand va ajunge la punctul de fierbere adaugam amestecul de lapte, zahar si amidon.
Lasam sa fiarba pentru 2 minute timp in care noi vom hidrata gelatina pe care o vom folosi dupa ce vom lua laptele de pe foc. O lasam sa se raceasca dupa care o vom pune la frigider.
Scoatem mousse-ul pe care l-am pregatit prima oara de la frigider si il mixam folosind un mixer de mana. Peste blatul racit punem primul stat de mousse pe care il intindem uniform si apoi vom baga prajitura in frigider timp de 15-20 minute. Mousse-ul de lapte il vom scoate din frigider si il vom turna peste primul strat de mousse.
Prajitura se poate orna dupa preferintele fiecaruia dupa care se lasa la frigider pentru minim 30 minute, iar apoi se poate servi.
Poftă bună!