Modalităţi de eliminare a tuturor dăunătorilor din grădină prin folosirea de soluţii naturale:
1. „SUCUL” OBŢINUT DIN INSECTE
Amestecul de pesticid format din gândaci, melci, viermi şi alte insecte este o soluţie optimă de eliminare a dăunătorilor. Se pun toate în vasul unui blender peste care se toarnă şi puţină apă cât sâ le acopere. Se mixează toate, iar soluţia obţinută se va pune intr-o sticlă și se va pulveriza atât pe faţa, cât şi pe dosul plantelor. Acest pesticid va ajuta la înlăturarea tuturor insectelor dăunătoare.
2. SPRAY-UL OBŢINUT DIN USTUROI
Usturoiul este un adevărat medicament ce are efecte benefice asupra plantelor. Datorită conţinutului bogat de vitamine şi minerale, usturoiul este cunoscut pentru proprietăţile sale antivirale, antibacteriene şi antifungice. Pentru preparea acestei soluţii usturoiul se pisează şi amestecă cu apă, iar mai apoi se lasă la macerat timp de 6 ore. Apoi se adaugă puţin detergent de vase, iar mai apoi se strecoară.
Pentru a stropi plantele o dată sau de două ori pe săptămână, soluţia obţinută se diluează în 4 l de apă. Pentru a avea efecte benefice, soluţia se prepară săptămânal.
De reţinut: Pentru a evita gustul neplăcut al usturoiului, nu stropiţi plantele în perioada de recoltare. Usturoiul va putea omorî toate plantele, inclusiv pe cele folositoare, de aceea ele trebuie stropite conform indicaţiilor.
3. SPRAY-UL OBŢINUT DIN ULEI ESENȚIAL DE MENTĂ
Pentru prepararea unei astfel de soluţii este nevoie doar de 2 ingrediente. Pentru prepararea acestei soluţii este nevoie de o picătură de ulei esențial de mentă care se adaugă la fiecare 35 ml de oțet. Oțetul de cidru de mere nu este indicat, deoarece aroma lui atrage musculițele. Deoarce oţetul poate distruge plantele, soluția obținută se pulverizează doar în jurul grădinii, fără a se stropi direct pe ele.
4. SPRAY-UL OBŢINUT DIN ARDEI IUTE
Spray-ul obţinut din ardei iute ajută la eliminarea insectelor din grădină. Pentru a-l prepara este nevoie de o lingură de ardei iute măcinat, 6 picături de detergent lichid de vase şi 4 l de apă. Soluţia astfel obţinută se păstrează într-un loc întunecos și răcoros si se pulverizează cu ea o dată pe săptămână.
5. BENEFICIILE LAPTELUI
Laptele este un lichid nutrient care se poate utiliza pentru protejarea plantelor de dăunători. El poate fi folosit şi pentru a ocroti plantele care sunt sensibile la făinare: mazărea, castraveţii şi dovleceii. Pentru prepararea acestei soluţii insecticide este nevoie de amestecarea în proporţii egale a laptelui şi a apei.
Pentru protejarea plantelor din grădina dumneavoastră nu este indicată folosirea chimicalelor. Cunoaşteţi pesticide naturale? Cum le utilizaţi? Dacă sunteţi interesaţi de acest articol, îl puteţi distribui prietenilor! Aşteptăm comentarii din partea dumneavoastră!
Să aveţi spor!