publicitate

Merele sunt fructele mele preferate si pe langa faptul ca sunt foarte sanatoase pot face, cu ajutorul lor, niste prajituri parfumate si aromate. Reteta de astazi este una gustoasa si usor de preparat.

Ingrediente pentru blat:

  • 12 linguri de faina, 2 oua, putina sare
  • 9 linguri de zahar, 9 linguri de lapte, 9 linguri de ulei
  • Jumatate de praf de copt

Ingrediente pentru umplutura:

publicitate
  • 2 – 3 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 10 mere dulci, mai mari
  • Putina scortisoara si coaja de lamaie rasa

Mod de preparare:

  1. Vom incepe prin a pregati umplutura de mere – acestea se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, impreuna cu zaharul si se calesc la foc mediu pana scade la jumatate zeama lasata – se adauga scortisoara si coaja de lamaie si se lasa la racit. Cantitatea de zahar poate fi modificata – in functie de cat de dulce ati vrea sa fie
  2. Pentru blat – se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat si poutina sare pana obtineti o compozitie mai cremoasa iar ouale isi vor schimba culoarea. Treptat, se adauga laptele (la temperatura camerei) si uleiul. Se mixeaza bine si la final se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, sa nu aiba cocoloase.
  3. Avem nevoie de o tava de 21×24 pe care o dam cu ulei si faina. Se toarna jumatate din aluat si se pune la cuptor pentru 10 minute, la 180 grade
  4. Scoatem tava, adaugam compozitia de mere si cealalta jumatate de aluat. Se da la cuptor pana se rumeneste

Inainte de a scoate prajitura, verificati-o cu o scobitoare. Cand este gata, se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

 

publicitate