Daca sunteti in cautarea unui desert cremos dar pe care sa-l faceti repede si cu ingrediente pe care le aveti deja, trebuie sa incercati aceasta reteta. Este un desert ce se prepara foarte usor si rapid iar mai ales ca acum este si sezonul capsunilor, nu trebuie sa-l ratati.
Ingrediente necesare:
- 2 oua, 170 gr zahar
- 60 ml ulei
- 150 gr de iaurt
- 200 gr faina
- 8 gr praf de copt
- 250 gr de capsuni + zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, spargeti cele 2 oua, adaugati 170 gr de zahar si mixati pana devine o compozitie cremoasa si zaharul se dizolva. Adaugati uleiul si mixati in continuare.
Peste compozitia cremoasa adaugati iaurtul (orice fel de iaurt) si amestecati cu un tel pana se omogenizeaza.
Amestecati faina cu praful de copt si cerneti peste compozitia lichida – se amesteca usor pana se incorporeaza complet. Nu adaugati faina toata odata – puneti in 2 reprize.
Capsunele se spala si se curata de codita, se taie cubulete si se adauga in compozitia de aluat (doar jumatate din cantitatea de capsune). Se amesteca bine si mai apoi se toarna in tava de copt – 18×18 cm.
Restul capsunelor se taie in doua si se aseaza cu fata in jos peste compozitia din tava. Prajitura se puna la cuptor, la 180 grade pentru 50-55 minute – a se verifica cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor.
Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar si se serveste. Pofta buna!