Probabil stiti deja ca sunt o fana a checurilor. Imi plac toate. Imi place sa le studiez, imi plae sa le gatesc, imi place sa fac retete noi si apoi sa le modific astfel incat sa obtin checul perfect. Astazi, este despre checul cu lamaie, care din punctul meu de vedere, este unul absolut fantastic pentru cei care iubesc prajiturile cu lamai.
Checul rapid cu lamaie este un desert usor de facut ce va fi apreciat de intreaga familie. In plus, nu iti ia mai mult de 40 de minute sa-l prepari si este imposibil sa dai gres cu aceasta reteta simpla.
Ingredientele de care avem nevoie:
- 3 oua
- un praf de sare
- 12 linguri zahar
- 12 linguri zeama de lamaie
- 12 linguri ulei
- 12 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- stafide
Cum se prepară checul cu lamaie?
- Intr-un bol pentru mixer adauga ouale, sarea si zaharul. Mixeaza totul foarte bine pana cand zaharul se topeste si obtii o compozitie spumoasa. Adauga apoi uleiul, zeama de lamaie, laptele si faina.
- La final adauga praful de copt, stafidele si zeama de lamaie.
- Optional, poti adauga putina coaja de lamaie si vanilie, pentru aroma.
- Transfera aluatul intr-o tava pentru chec sau intr-o tava de silicon si coace-l la cuptorul incins la 180 grade Celsius, timp de 35 de minute.
- Cand este gata, lasa checul sa se raceasca, apoi scoate-l cu grija din forma. Presara zahar pudra pe deasupra.
- Serveste-l la temperatura camerei alaturi de o cana de ceai sau cafea, ori un pahar de lapte.
Poftă bună!
Sursă: rețetă preluată de pe culinar.bzi.ro si putin adaptata