
Ingrediente:
- 200 ml smântână pentru aluat
- 200 g unt
- 600 ml smântână pentru cremă
- 600 g făină
- 600 g vișine
- 120 g zahăr pudră
- vanilie
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- zahăr
- 1/2 linguriță oțet
- 50 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm smântâna pentru aluat. Adăugăm untul, făina, bicarbonatul de sodiu stins în oțet și frământăm bine până când obținem un aluat moale și pufos. Lăsăm aluatul la crescut 2 ore.
2. Împărțim aluatul obținut în 16 părți egale.
3. Întindem fiecare bucățică de aluat într-o foaie subțire. Repartizăm vișinele, adăugăm zahăr și formăm un rulou.
4. Așezăm fiecare rulou pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
5. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 20 de minute.
Poftă bună!