Aceste turte moi pot fi inlocuitorul perfect pentru paine, pot fi servite la micul dejun cu putina crema de branza sau cu branza cu smantana pentru ca sunt aromate, satioase si foarte gustoase.
Consistenta aluatului va fi aproape ca a celui pentru clatite – doar ca putin mai gros iar turtele vor iesi destul de grosute si pufoase.
Ingrediente pentru turte:
- Ou – 1 bucată
- chefir – 200 ml
- lapte – 200 ml
- sare – 0,5 linguriță
- ulei de floarea soarelui – 50 ml
- cascaval – 100 g
- Ceapa verde – 1 legatura
- făină – 200 g
- Bicarbonat de sodiu – 0,5 linguriță
Mod de preparare:
Adăugați oul, laptele, chefirul, uleiul și sarea într-un castron. Amestecați bine toate ingredientele cu un tel.
Dam cascavalul pe răzătoarea mare și tocăm mărunt ceapa verde, trimitem componentele la masa principală. Se adauga făina și bicarbonatul de sodiu în vasul cu amestecul de ouă, se amesteca pana se omogenizeaza compozitia, scăpând de cocoloașe.
Ungeți tigaia încălzită cu ulei, întindeți aluatul într-un strat mic pe suprafața tigaii pana acoperiți complet fundul acesteia – la fel ca la clatite doar ca acestea trebuie sa fie putin mai grosute.
Se prăjește turta la foc mediu, sub capac, pe ambele părți până devine aurie.
Turtele vor fi excelente la felul principal dar, în același timp, pot fi servite ca un fel de mâncare independent sau la micul dejun. Sunt hranitoare, satioase si foarte gustoase. Va doresc spor la gatit si pofta buna!