Ingrediente:
- 4 oua de dimensiuni medii
- 120 g de zahăr
- 90 g de făină
- 30 g de amidon
- 1 linguriță (fără vârf) de praf de copt
- vanilină opțional
Metoda de preparare:
1. Principalul “secret” a blatului este: ouăle bine bătute cu zahăr, la care făina este foarte atent amestecată în ultimul moment.
2. Puneți ouăle în bolul mixerului, bateți ușor.
3. Adăugăm tot zahărul și amestecăm (crescând treptat viteza mixerului) până când avem o spumă albă, aerata.
5. Amestecați făină, amidonul și praful de copt. Cerneți amestecul de făină (de 3-4 ori) în masa de ou și zahăr: ușor, cu mișcări pliante amestecați aluatul de jos în sus.
6. Aluatul de blat este turnat într-o formă acoperită cu hârtie de copt.
7. Dacă aluatul este amestecat corect, acesta își păstrează bine structura aerată a ouălor bătute.
8. Coaceți blatul într-un cuptor preîncălzit la temperatura de 180 de grade timp de 40-50 de minute.
9. Nu deschideți ușa cuptorului în primele 30 de minute.