Ingrediente pentru blat:
- 5 ouă
- 150 g zahăr
- 5 linguri griș
- sare
- 120 g făină
- 20 g pudră de cacao
- 5 linguri miere
- 5 g praf de copt
- 50 ml lapte
- 80 ml ulei
Mod de preparare:
1. Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, uleiul, făina, praful de copt și amestecăm foarte bine până la omogenizare. Adăugăm pudra de cacao, grișul, mierea și laptele călduț. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.
2. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute. Procedăm la fel cu aluatul rămas.
3. Pentru cremă, punem gelatina la hidratat. Cu ajutorul unui mixer, batem frișca. Adăugăm zahărul, mierea, laptele, esența de vanilie și gelatina hidratată. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
4. Pentru a forma prăjitura, tapetăm un blat cu crema pregătită anterior. Pe deasupra, adăugăm al 2-lea blat și punem prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.