Ingrediente:
- 1200 g mere
- 250 g făină
- 200 g griș
- 200 g zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- sare
- 1/4 linguriță vanilie
- 100 g unt
- scorțișoară
- zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Pentru început, amestecul cu ajutorul unui tel, toate ingredientele uscate.
2. Cu ajutorul unui cuțit, decojim merele, pe urmă le dăm prin răzătoare. Le așezăm într-un bol și le amestecăm cu scorțișoară, zahăr pudră și suc de lămâie.
3. Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, turnăm uniform 1/4 din cantitatea de aluat uscat. Pe deasupra, adăugăm unt dat prin răzătoare iar la final adăugăm 1/3 din cantitatea de mere. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
4. La final, adăugăm un strat de unt și coacem la temperatura de 170 de grade, timp de 60 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.