Recent, ne-am vazut cu prietenii într-un restaurant drăguț, unde am încercat o mulțime de lucruri delicioase și noi. Dar cel mai mult mi-a plăcut salata asta. Gustul m-a cucerit, așa că am vrut să știu si sa incerc rețeta acasa.
Recent, am pregătit această salată și acum vreau să vă împărtășesc rețeta ei. Este destul de simplu, dar foarte gustos!
Ingrediente necesare:
- Sunca sau muschiulet de porc – 200 g;
- Castraveți – 2 buc.;
- Ou fiert – 1 buc.;
- Cascaval – 70 g;
- usturoi, mărar și maioneză după gust
Sa trecem la treaba:
Eu am folosit castraveti din grădină, iar coaja lor este dulce și nu este tare (nu i-am mai decojit, doar i-am spalat bine). Daca folosesti castraveti cumparati din magazin, atunci este mai bine sa ii cureti de coaja.
Am tăiat castraveții sub formă de ”paie” subțirele si i-am pus intr-un bol incapator. Am folosit niste muschiulet de porc, taiat in aceeasi forma – merge foarte bine si cu piept de pui sau orice alt tip de carne (chiar si peste).
Am ras cascavalul pe o răzătoare cu găuri de dimensiuni medii.
Am fiert un ou, l-am racit in apa rece, l-am decojit si l-am si ras, pe razatoarea mare, dar il puteti taia si fasii, la fel ca pe ingredientele anterioare.
Salata trebuie să fie compusă din ingrediente taiate in aceeași dimensiune și formă.
Mararul se toaca marunt si se pisează usturoiul direct in bolul cu salata. Nu am adăugat sare deoarece carnea de porc a fost destul de sarata.
Am pus maioneza (puteti folosi si iaurt grecesc) si am amestecat. Poftă bună!