Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Prăjituri

Prăjitură super pufoasă, cu dulceață și nuci

Prăjitură super pufoasă, cu dulceață și nuci

Extraordinar de pufoasă, moale și aromată, prăjitura cu dulceaţă şi nuci este o delicatesă. Se poate folosi orice dulceață sau magiun acrișor. Este un desert minunat pe care îl puteţi savura alături de cei dragi!

INGREDIENTELE NECESARE:

Nota: stiu că mă veți intreba in comentarii, așa ca scriu aici, parharul are 250 ml.

– un pahar chefir/iaurt sau lapte acru (250 ml);
– un pahar dulceață + o lingură pentru ungerea suprafeței prăjiturii (250 ml);
– 2 ouă proaspete;
– 150-200 grame zahăr tos;
– 2 pahare făină (300 grame);
– o lingură bicarbonat sodiu (sau o linguriță bicarbonat sodiu + 2 lingurițe praf de copt);
– o lingură coniac (opțional);
– vanilie (opțional);
– o mână nuci (orice tip).

Pentru pudrarea suprafeței prăjiturii vom avea nevoie de:

– o linguriță scorțișoară;
– o lingură zahăr tos;
– o mână nuci (orice tip).

CUM SE PREPARĂ?

1. Se sparg ouăle într-un bol.

2. Se adaugă zahărul tos, se bate totul cu mixerul sau telul până se va obține o spumă densă.

3. Se adaugă dulceața, coniacul (datorită lui, prăjitura va fi mai zemoasă, mai sfărâmicioasă) și chefirul. Se mixează până se omogenizează.

4. Se cerne făina într-un bol separat, se adaugă bicarbonatul de sodiu și praful de copt (ca agent de afânare).

5. Treptat se adaugă făina în compoziția lichidă, omogenizându-o de fiecare dată cu telul.

6. La sfârșit se adaugă nucile, care se prăjesc înainte într-o tigaie uscată, timp de 10 minute, după care se mărunţesc.

7. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt, răspândindu-l uniform.

8. Se coace timp de aproximativ 10-15 minute în cuptorul preîncălzit până la temperatura maximă. Apoi se reduce temperatura până la 180 de grade Celsius şi se coace încă 20-40 minute, în funcție de înălțimea ei.

9. Se scoate prăjitura din tavă şi se lasă la răcit.

10. Se unge suprafața cu o lingură de dulceață şi se presară cu zahăr pudră.

Pentru decorarea prăjiturii se poate folosi un amestec dintr-o lingură zahăr tos, o linguriță scorțișoară şi o mână de nuci mărunțite cu sucitorul. Nncile se usucă în prealabil timp de 10 minute, într-o tigaie uscată, şi se lasă să se răcească.

Poftă bună!

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Prajitura pufoasa cu crema de vanilie

Cea mai bună prăjitură cu crema de vanilie și lămâie din lume. Pur și simplu se topește în gură.

Prajitura pufoasa cu branza

Prăjitură cu brânză de vaci: pufoasă și moale, perfectă pentru musafiri

Prajitura pufoasa cu crema de portocale

Prăjitură pufoasă, gata în doar 15 minute: dispare într-o clipă de pe masă

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prajitura Miruna cu ciocolata

Prăjitura MIRUNA, cu ciocolată și blat pufos de pandișpan: o rețetă veche dar delicioasă

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Share223Pin50
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Jambon de porc in coji de ceapa
Rețete Delicioase

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor
Rețete Delicioase

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

Piftie din carne de porc
Rețete Delicioase

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Aperitiv cu morcov
Aperitive

Un aperitiv deosebit: rulouri gustoase cu umplutură de morcov și brânză

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor
Sănătate

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor

Turte pufoase si moi, la tigaie
Rețete de Post

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie
Prăjituri

Cea mai bună prăjitură cu crema de vanilie și lămâie din lume. Pur și simplu se topește în gură.

Batoane pufoase cu mar
Desert

Batoane pufoase și aromate, cu mere: un desert gata în 10 minute!

Pizza cu blat din felii de paine
Paste si Pizza

Pizza fără aluat: cu blat de pâine. Un preparat delicios și foarte rapid

Carnati de casa cu carne de porc
Rețete Delicioase

Cârnați de casă, din carne de porc: 2 rețete de cârnați fragezi și suculenți

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă