
Astazi iti recomand sa pregatesti pulpe de pui la cuptor. Reteta este foarte simpla, deci o poate face oricine. In randurile de mai jos, gasesti lista cu ingrediente si modul de preparare.
Ingrediente pentru pulpe de pui la cuptor:
- 6 pulpe de pui, 2 lamai
- 1 lingura unt, 3 cepe, sare, piper negru macinat
- 150 gr masline veri, 2 ardei kapia verzi
- 1 lingurita cimbru macinat, 2 frunze de dafin
- Unt (pentru uns tava), ulei de floarea soarelui
Cum se prepara pulpele de pui la cuptor?
Punem uei de floarea soarelui intr-o tigaie. Punem tigaia pe aragaz, iar cand uleiul se incinge, incepem sa prajim pulpele pe ambele parti, timp de aproximativ 2-3 minute.
Scoatem pulpele din tigaie si le asezam pe o farfurie. Ungem un vas termorezistent cu unt.
Spalam ardeii kapia, le scoatem samburii si ii taiem in felii. Curatam ceapa si o taiem solzisori. Punem ardeii, ceapa si maslinele pe fundul tavii. Asezam pulpele deasupra si le condimentam cu cimbru, sare si piper negru macinat, dupa gust.
Taiem lamaile in felii si le punem in vasul cu pulpe. Adaugam si cele 2 frunze de dafin. Turnam putin ulei in tava si coacem pulpele in cuptorul preincalzit la 190 grade, timp de 30 de minute.
Ocazional, intoarcem carnea pentru a se coace uniform pe ambele parti. Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor si o servim impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!
Daca ti-a placut aceasta reteta iti recomand sa o impartasesti cu prietenii tai. Cu siguranta iti vor multumi, dupa ce o vor incerca!