Ingrediente (pentru 6 portii)
- 450 de grame de fasole verde
- 2 cepe dulci de dimensiuni medii, precum Vidalia sau Walla Walla
- 1 lingura si jumatate de otet balsamic
- 1 lingura si jumatate de suc de portocale
- 2 linguri de ulei de masline extra virgin
- 1 jumatate de lingura de sare de mare
Mod de preparare
- Pune o cantitate potrivita de apa la fiert intr-o oala mare. Adauga fasolea si lasa pana se inmoaie, intre 3 si 5 minute. Scurge apa si lasa sa se raceasca sub apa rece care curge, apoi scurgi bine.
- Taie cepele in doua pe lungime si curata capetele. Taie pe lungime in felii subtiri. Incalzeste o tigaie la foc mediu spre mare pana se incinge. Adauga cepele si fierbe pana devine arsa in unele locuri, dar totusi sunt inca crocante, pentru 4 pana la 6 minute. In ultimul minut, adauga fasolele si amesteca pentru a le incalzi.
- Transfera fasolea si ceapa intr-un bol larg. Adauga otetul balsamic, sucul de portocale si uleiul impreuna intr-un bol mic. Scurge peste fasole si ceapa, amestecand in acelasi timp. Lasa sa stea pentru cel putin 10 minute si chiar si pentru o ora inainte de a servi. Adauga sare si poti servi.
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă