Daca esti iubitor de ceaiuri, trebuie sa incerci aceasta reteta. Vei obtine un ceai roz, delicios, de care te vei indragosti instant. Ceaiul roz se poate pastra la frigider chiar si 2 saptamani.
Ingrediente necesare:
- 6 linguri ceai verde
- 1/2 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare
- 5-6 seminte de cardamom, 1 bat mic de scortisoara
- 400 ml apa rece cu gheata
- Fistic si migdale maruntite fin
In plus:
- 1.6 litri apa rece
Mod de preparare:
Punem intr-un vas 1.6 litri apa rece. Adaugam frunzele de ceai verde, praful de copt, sarea, semintele de cardamom, batul de scortisoara, fisticul si migdalele maruntite fin. Lasam amestecul la fiert timp de 2 ore.
Daca este necesar mai adaugam apa. Lichidul nu trebuie sa scada sub 1/4 din nivelul initial.
Strecuram ceaiul printr-o sita si-l turnam intr-un bol mare. Turnam apa rece cu gheata de la o distanta destul de mare, in ceaiul din bol. Turnam ceaiul dintr-un bol in altul de 2 ori. Iti sugerez sa faci acest lucru deasupra chiuvetei, deoarece vei stropi putin.
Pune din nou amestecul de ceai la fiert, la foc mic, timp de 5 minute. Ceaiul este gata.
Pune o lingura de ceai (aproximativ 1/3 din ceasca in care vei savura ceaiul) intr-un vas. Adauga 150 ml lapte si un strop de apa. Daca doresti poti sa mai adaugi o boaba de cardamom. Gateste ceaiul 2-3 minute si serveste-l cu o lingura rasa de fistic zdrobit. Pofta buna!
Daca nu ai incercat pana acum ceaiul roz, este timpul sa o faci. Impartaseste si cu prietenii tai aceasta reteta. Cu siguranta iti vor multumi!