Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Ingrediente:
- 1 pachet foi cremsnit (cremes)
- 250 ml frisca lichida
Pentru crema:
- 500 ml lapte
- 4 oua, 4 linguri faina
- 10 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
Pentru servit: 150 g zahar pudra
Cum se prepară?
- Faina cu 100 ml lapte se amesteca si se lasa deoparte. Restul laptelui impreuna cu ouale, zaharul si zaharul vanilinat se pun pe foc, amestecand continuu.
- Cand fierbe, se pune compozitia de faina cu lapte si se continua fierberea amestecand continuu. Este gata cand se obtine o crema groasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se mixeaza pentru a obtine o crema foarte fina.
- In tava de aragaz se asaza o prima foaie, se toarna crema care se intinde cu o spatula sau cu un cutit cu lama groasa, apoi se toarna frisca bine batuta, se niveleaza, se acopera cu o alta foaie si se da la rece de pe o zi pe alta.
- Se taie cu un cutit foarte bine ascutit si se serveste presarata cu zahar pudra din abundenta.
Poftă bună!