Impartasesc astazi cu voi o reteta de clatite extraordinare de bune.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 3 oua mari,
- 150g faina,
- 2 linguri de zahar,
- 1 praf de sare, 350 ml lapte, 50g unt.
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu sarea si zaharul intr-un castron. Se adauga ouale in mijloc si se amesteca dinspre exterior spre centru cu o lingura mare. Apoi punem laptele si untul moale si omogenizam asa vartos, ca sa nu se formeze cocoloase.
Lasam aluatul asta sa stea 30 de minute. Inainte sa ne-apucam sa coacem clatitele, mai amestecam o data bine toata compozitia. Si-apoi urmeaza partea pe care o urasc cel mai tare – coptul si intorsul. Pentru varianta asta, se coc clatitele in tigaie cu putin unt, nu cu ulei.
Pentru umplutura am folosit gem de caise.
Bonus: Salata cu vinete la gratar si branza marinata
Branza din salata mea e telemea de vaca, nu o mai cumpar in forma asta de la magazin ca e la fel de buna facuta si in casa. As manca uleiu’ ala cu pita in nestire, well, uneori si cu lingura numai. Pun catei de usturoi, piper boabe, dafin, oregano, cimbru, fiecare o poate face dupa gust
Salata e cu vinete grillate pe grataru’ de aragaz de apartament de etaj 10, cu rosii, masline negre carnoase light, patrunjel si meravigliosul oloi de masline aromat.