Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Sănătate

PATLAGINA – Planta cu frunze VINDECĂTOARE. Este folosită penru tratarea rănilor, înțepăturilor de viespe și ulcerului vericos

frunza-de-patlagina

Terapeuta de origine austriacă Maria Treben scrie în cartea sa celebră „Sănătate din Farmacia Domnului” că pătlagina este un remediu miraculos pentru răni, cunoscut din vremuri îndepărtate. Locuitorii de la sate cunosc forța vindecătoare a acestei plante, și atunci când se rănesc la picioare, culeg frunze proaspete de pătlagină și le aplică pe rană.

De asemenea, atunci când o broască este mușcată de un păianjen, aceasta se grăbește spre pătlagină, deoarece o ajută. Boli în care se poate folosi pătlagina Frunzele verzi de pătlagină, fărâmițate, pot fi folosite cu succes în următoarele cazuri:

  • crăpături
  • tăieturi
  • înțepături de viespe
  • mușcături de câine turbat
  • mușcături de șerpi sau alte animale veninoase
  • bășici (frunzele se pun în pantofi)
  • tumoare benignă sau malignă
  • tromboză
  • ulcer varicos care nu se vindecă

Cazuri de răni incurabile vindecate cu pătlagină

Despre această plantă se spune că poate vindeca orice rană, oricât de gravă sau veche ar fi. În carte ne este relatat cazul unei femei care a folosit cu succes pătlagina pentru a o trata pe vecina ei suferindă de ulcer varicos la picior de 17 ani. Boala era atât de gravă, încă femeia nici nu mai putea ieși din casă. După ce i-a aplicat frunzele de pătlagină, rana s-a închis la scurt timp și nu s-a mai deschis.

Un alt caz ne arată că pătlagina poate tămădui inclusiv rănile deschise ale piciorului amputat. Un invalid de război cu o proteză la picior a dezvoltat răni deschise din cauza caniculei. Nici un tratament nu l-a ajutat. După aplicarea frunzelor de pătlagină, rănile s-au închis peste noapte.

Însăși terapeuta Maria Treben mărturisește că s-a tratat de o mușcătură puternică pe obraz care îi provoca dureri mari cu pătlagină. Locul mușcăturii s-a transformat într-un nodul întărit, care a dispărut peste noapte după tamponarea zonei cu frunze de pătlagină frecate între degete.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Cum se mai poate folosi frunza de patlagina?

Frunza de pătlagină (Plantago major) este o plantă medicinală care are multiple utilizări. Pentru a beneficia de proprietățile sale, frunzele pot fi folosite în următoarele moduri:

  1. Ceai de frunze de pătlagină: Puteți prepara un ceai din frunze de pătlagină pentru a beneficia de proprietățile sale terapeutice. Iată cum să pregătiți ceaiul:
    • Adăugați 1-2 lingurițe de frunze uscate de pătlagină într-o cană cu apă clocotită.
    • Acoperiți cana și lăsați să stea timp de 10-15 minute.
    • Strecurați ceaiul și puteți adăuga miere sau lămâie pentru a-i îmbunătăți gustul, dacă doriți.
    • Puteți consuma 1-2 căni de ceai de frunze de pătlagină pe zi.
  2. Cataplasme cu frunze de pătlagină: Frunzele proaspete de pătlagină pot fi aplicate extern sub formă de cataplasme pentru a calma inflamațiile, pentru a ajuta la vindecarea rănilor sau pentru a ameliora mâncărimile și iritațiile pielii.
    • Spălați frunzele proaspete de pătlagină și zdrobiți-le ușor pentru a elibera substanțele active.
    • Aplicați frunzele direct pe zona afectată și fixați-le cu un bandaj sau o folie de plastic.
    • Lăsați cataplasma să acționeze timp de 1-2 ore sau peste noapte, apoi îndepărtați-o.

Este important să menționez că înainte de a folosi frunzele de pătlagină în orice mod, este recomandat să consultați un specialist în plante medicinale sau un medic, mai ales dacă aveți alte afecțiuni medicale sau luați medicamente.

propolis

Propolisul denumit „Penicilina românească” – este un antibiotic natural folosit în medicină de mii de ani

dieta-cu-vinete-pareri

Dietă cu VINETE. Slabeste 6 kilograme – vezi dieta pas cu pas și 3 rețete delicioase

suc-de-ceapa

Suc de CEAPĂ – Ajută DIGESTIA și menține sănătatea OSOASĂ. Vezi cum se face

beneficii-curmale-articol

Beneficii CURMALE – Digestie, Osteoporoză și Sănătatea Inimii

beneficii-albastru-metil

Albastru de METIL – Foarte UTIL în INFECȚIILE URINARE și DURERI DE GÂT

oua-de-prepelita

Ouă de PREPELIȚĂ – Tratament pentru zeci BOLI și ÎMBUNĂTĂȚIREA MEMORIEI

Share280Pin63
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Placinte pufoase cu branza de vaci
Desert

Plăcinte pufoase și parfumate, umplute cu brânză de vaci

Salata de vinete cu fasole
Murături

Salată de vinete cu fasole: delicioasă ca aperitiv, salată sau chiar garnitură

Tort pufos Aripi de inger
Desert

Tort delicat „Aripi de înger”, cu banane: gustos, moale și pufos. Se termină instant!

Congelarea ciupercilor
Sfaturi

Cât timp poți păstra ciupercile în congelator ca să fie sănătoase?

Clatite pentru mic dejun
Rețete Delicioase

Mic dejun gustos, gata în doar 10 minute – clătite sățioase cu cașcaval

Dulceata de mere
Rețete Delicioase

Dulceață de mere: preparată în casă, 100% naturală și foarte aromată

Chec cu mere si stafide
Desert

Chec pufos cu mere și stafide – o rețetă ușoară și ieftină

Rulouri cu nutella
Desert

CovriNutella – rulouri pufoase cu umplutură cremoasă de ciocolată

Zacusca de viente cu usturoi
Murături

Zacuscă de vinete: în fiecare toamnă fac câte 30 de borcane. Foarte buna!

propolis
Sănătate

Propolisul denumit „Penicilina românească” – este un antibiotic natural folosit în medicină de mii de ani

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă