Ingrediente pentru aluat:
- 2 ouă
- 200 ml lapte
- 100 g făină
- 50 ml ulei
- 500 g făină
- 10 g praf de copt
- o esență de rom
Ingrediente pentru cremă:
- 500 g zahăr
- 80 g făină albă
- 300 g miez de nucă
- 250 g margarină
- 1 l lapte
- o esență de rom
Ingrediente pentru glazură:
- 150 g ciocolată amăruie
- 50 g unt
- 50 ml apă
Mod de preparare:
1. Pentru blat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, laptele, uleiul, esența de rom și praful e copt. Treptat, adăugăm făina și amestecăm totul foarte bine. Împărțim aluatul obținut în 6 părți egale.
2. Întindem o bucată de aluat, într-o foaie subțire. O așezăm pe o tavă e copt și o coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 10 minute. Procedăm la fel cu restul de aluat.
3. Pentru cremă, topim zahărul pe baie de aburi. Adăugăm făina, miezul de nucă și amestecăm bine. Punem compoziția la fiert, pe foc mic și treptat, adăugăm laptele. După ce am obținut o cremă densă și omogenă, luăm vasul de pe foc.
4. Pentru glazură, topim ingredientele pe baie de aburi, pe urmă le amestecăm.
5. Pentru a forma prăjitura, tapetăm o foaie cu 2-3 linguri de cremă. Pe deasupra, adăugăm a 2-a foaie și procedăm la fel până terminăm toate ingredientele. La final, decorăm cu glazură de ciocolată.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!