publicitate

Chiar nu m-am gandit sa o postez cand m-am apucat de ea, dar a iesit asa de buna ca zic eu ca merita.

Am facut un aluat din:

  • 300 g de faina
  • 130 g de untura,
  • 2-3 linguri de smantana.

Pentru umplutura am folosit:

  • 300 grame de mere
  • 400 grame de pere
  • 200 grame de prune (fara sambure)
publicitate

In prima faza am omogenizat faina cu untura rece, pasand cu furculita si apoi am adaugat gradual smantana pana am vazut ca se “aduna” aluatul in jurul furculitei. Nu trebuie framantat, ci doar adunat si facut bila, pe care apoi o aplatizati usor.

Dupa aceea l-am impartit in 2, am intins fiecare bucata cu palmele si am impachetat ca aici, de doua ori pe fiecare. Le-am pus la frigider cam o ora, invelite in folie de aluminiu. Fructe, puteti folosi pana la 1 kilogram linistiti, in combinatia care va place.

Eu le-am taiat bucati nu prea mari si le-am pus pe foc cu zahar, esenta de rom si vanilie. Le-am lasat pana s-au inmuiat bine si a scazut lichidul, de erau pe cale sa devina gem. Asa am vrut de data asta.

Prima foaie am pus-o la copt singura, intepata cu furculita din loc in loc, cam 10 minute la foc mai mare. Sigur ca depinde de cuptor, asa ca adaptati. Dupa aceea vine umplutura si foaia de deasupra, intepata si ea cu furculita, cum se vede si in poze.

Aluatul are ceva untura, dar rezulta foarte fraged si sfaramicios si nu se simte aroma de untura. Desigur, puteti folosi unt, dar sa fie gras si bun. Cu untura e alta chestie insa.

Eu m-am trezit mancand si tot mancand, am zis ca o fi ceva in neregula cu mine. Este o placinta de iti tot vine sa mananci fara sa te opresti. Deci a fost buna :).

publicitate