Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Prăjituri

Prăjitură cu brânză de vaci și cireșe – un desert deosebit, iubit de copii

Prajitura cu branza de vaci si cirese reteta

Prăjitura cu brânză de vaci și cireșe este iubită de copii. De asemenea, sunt și mulți adulți care apreciază acest desert. Îmi place să pregătesc această prăjitură săptămânal pentru că este foarte gustoasă. Îți recomand să o încerci și tu.

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă, 170 gr zahăr
  • 200 gr smântână, 100 gr unt
  • 1 plic praf de copt, 10 linguri făină
  • 1 borcan compot de cireșe

Ingrediente pentru cremă:

  • 750 gr brânză de vaci
  • 5 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat
  • 10 gr gelatină, 4 linguri apă rece
  • 1 litru smântână dulce pentru frișcă

Ingrediente pentru topping:

  • 400 ml suc de cireșe, 4 linguri zahăr
  • 2 plicuri tort-gelee glazură din jeleu roșu

Mod de preparare:

Strecurăm cireșele și le punem pe un prosop de hârtie pentru a se elimina excesul de apă.

Folosind mixerul, batem albușurile până obținem o spumă tare. Într-un alt castron, amestecăm gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm smântâna și untul topit și răcit și amestecăm ușor doar cât să se combine ingredientele.

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie

Cea mai bună prăjitură cu crema de vanilie și lămâie din lume. Pur și simplu se topește în gură.

Prajitura pufoasa cu branza

Prăjitură cu brânză de vaci: pufoasă și moale, perfectă pentru musafiri

Prajitura pufoasa cu crema de portocale

Prăjitură pufoasă, gata în doar 15 minute: dispare într-o clipă de pe masă

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prajitura Miruna cu ciocolata

Prăjitura MIRUNA, cu ciocolată și blat pufos de pandișpan: o rețetă veche dar delicioasă

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Amestecăm făina cu praful de copt și o adăugăm în amestecul de ingrediente pregătit anterior. La final, adăugăm spuma de albușuri și amestecăm totul cu un tel.Prajitura cu branza de vaci si cirese aluatÎntindem amestecul obținut într-o tavă de 31 x 29 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dacă nu avem hârtie de copt ungem tava și presărăm făină de grâu deasupra.

Coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 10 minute. Scoatem apoi tava din cuptor și punem cireșele peste aluat, apăsându-le ușor cu mâinile. Punem blatul cu cireșe la cuptor pentru încă 20 de minute. Lăsăm apoi blatul să se răcească.Prajitura cu branza de vaci si cirese prepararePentru a pregăti crema, amestecăm mai întâi gelatina cu 4 linguri de apă rece și o lăsăm să se umfle, timp de aproximativ 10 minute.

Amestecăm brânza de vaci cu zahărul și zahărul vanilat. Topim gelatina la bain-marie sau în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde. Când gelatina s-a dizolvat, o turnăm în crema de brânză și amestecăm.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Adăugăm crema de brânză pregătită anterior și amestecăm ușor cu un tel. Întindem crema obținută peste blatul copt.Prajitura cu branza de vaci si cirese cremaAdăugăm apă în sucul de cireșe care a rămas în borcan, astfel încât să obținem 400 ml de lichid. Punem pudra de jeleu într-o oală și adăugăm puțin suc. Amestecăm cu un tel, apoi adăugăm restul de suc și zahărul și punem totul la fiert.

Așteptăm să se topească toate ingredientele apoi luăm vasul de pe foc. Turnăm toppingul cât încă este lichid peste crema din tavă.Prajitura cu branza de vaci si cirese glazuraPunem prăjitura la frigider peste noapte. A doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!Prajitura cu branza de vaci si cirese ingrediente

Share221Pin50
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Jambon de porc in coji de ceapa
Rețete Delicioase

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor
Rețete Delicioase

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

Piftie din carne de porc
Rețete Delicioase

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Aperitiv cu morcov
Aperitive

Un aperitiv deosebit: rulouri gustoase cu umplutură de morcov și brânză

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor
Sănătate

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor

Turte pufoase si moi, la tigaie
Rețete de Post

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie
Prăjituri

Cea mai bună prăjitură cu crema de vanilie și lămâie din lume. Pur și simplu se topește în gură.

Batoane pufoase cu mar
Desert

Batoane pufoase și aromate, cu mere: un desert gata în 10 minute!

Pizza cu blat din felii de paine
Paste si Pizza

Pizza fără aluat: cu blat de pâine. Un preparat delicios și foarte rapid

Carnati de casa cu carne de porc
Rețete Delicioase

Cârnați de casă, din carne de porc: 2 rețete de cârnați fragezi și suculenți

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă