Prăjitura cu brânză de vaci și cireșe este iubită de copii. De asemenea, sunt și mulți adulți care apreciază acest desert. Îmi place să pregătesc această prăjitură săptămânal pentru că este foarte gustoasă. Îți recomand să o încerci și tu.
Ingrediente pentru blat:
- 5 ouă, 170 gr zahăr
- 200 gr smântână, 100 gr unt
- 1 plic praf de copt, 10 linguri făină
- 1 borcan compot de cireșe
Ingrediente pentru cremă:
- 750 gr brânză de vaci
- 5 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat
- 10 gr gelatină, 4 linguri apă rece
- 1 litru smântână dulce pentru frișcă
Ingrediente pentru topping:
- 400 ml suc de cireșe, 4 linguri zahăr
- 2 plicuri tort-gelee glazură din jeleu roșu
Mod de preparare:
Strecurăm cireșele și le punem pe un prosop de hârtie pentru a se elimina excesul de apă.
Folosind mixerul, batem albușurile până obținem o spumă tare. Într-un alt castron, amestecăm gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm smântâna și untul topit și răcit și amestecăm ușor doar cât să se combine ingredientele.
Amestecăm făina cu praful de copt și o adăugăm în amestecul de ingrediente pregătit anterior. La final, adăugăm spuma de albușuri și amestecăm totul cu un tel.Întindem amestecul obținut într-o tavă de 31 x 29 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dacă nu avem hârtie de copt ungem tava și presărăm făină de grâu deasupra.
Coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 10 minute. Scoatem apoi tava din cuptor și punem cireșele peste aluat, apăsându-le ușor cu mâinile. Punem blatul cu cireșe la cuptor pentru încă 20 de minute. Lăsăm apoi blatul să se răcească.Pentru a pregăti crema, amestecăm mai întâi gelatina cu 4 linguri de apă rece și o lăsăm să se umfle, timp de aproximativ 10 minute.
Amestecăm brânza de vaci cu zahărul și zahărul vanilat. Topim gelatina la bain-marie sau în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde. Când gelatina s-a dizolvat, o turnăm în crema de brânză și amestecăm.
Batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Adăugăm crema de brânză pregătită anterior și amestecăm ușor cu un tel. Întindem crema obținută peste blatul copt.Adăugăm apă în sucul de cireșe care a rămas în borcan, astfel încât să obținem 400 ml de lichid. Punem pudra de jeleu într-o oală și adăugăm puțin suc. Amestecăm cu un tel, apoi adăugăm restul de suc și zahărul și punem totul la fiert.
Așteptăm să se topească toate ingredientele apoi luăm vasul de pe foc. Turnăm toppingul cât încă este lichid peste crema din tavă.Punem prăjitura la frigider peste noapte. A doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!