Rețetă ca asta încă nu ai gustat – Iată cum poți afuma puiul în condiții casnice – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 1 kg piept de pui
- 60 ml ulei
- 15 ml sos de soia
- 1 linguriță piper negru
- 70 g zahăr
- 30 g ceai negru
- 30 ml vin alb
- 1 linguriță ghimbir
- 1 linguriță sare
- 90 g orez
- 1 linguriță scoțișoară
Mod de preparare:
1. Într-un bol amestecăm vinul cu uleiul, sosul de soia, sarea și piperul negru măcinat. Adăugăm ghimbirul dat prin răzătoare și amestecăm bine.
2. Adăugăm pieptul de pui și îl tapetăm bine cu marinada pregătită anterior. Lăsăm carnea la frigider pentru 3-4 ore.
3. Într-o tavă de copt, adăugăm orezul, amestecat cu ceaiul, zahărul și scorțișoara. Pe deasupra, așezăm un grilaj metalic.
4. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim pieptul de pui, la foc mic, pe ambele părți.
5. Așezăm carnea pe grilaj. Acoperim cu un capac și gătim la foc mare timp de 10-15 minute.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!
Încearcă și… Cartofi la cuptor cu afumătură
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 350 g afumătură
- 1 ceapă roșie
- 1 căpățână de usturoi
- 30 ml ulei
- 1 linguriță boia
- pătrunjel
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Pentru început, prăjim puțin afumătura într-o tigaie încinsă cu ulei. Gătim pe ambele părți timp de 1 minut.
2. Cartofii îi curățăm și îi tăiem cubulețe.
3. Într-o tavă, adăugăm afumătura, cartofii tăiați, ceapa roșie și usturoiul. Amestecăm și condimentăm cu sare și piper.
4. Acoperim tava cu un capac și folie de aluminiu și coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 210 grade Celsius, timp de 60 de minute. După acest interval de timp, îndepărtăm capacul și folia și coacem încă 30 de minute la 160 de grade.
Poftă bună!