Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Chifle cu brânză sărată și verdeață (cu aluat pe bază de iaurt) – Chifle de casă gustoase și savuroase
Ingrediente necesare:
- 120 g iaurt
- 60 ml apă
- 50 ml ulei
- 1 albuș
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- 350 g făină
- 25 g unt
- Brânză moale și verdeață proaspătă după gust
- 1 gălbenuș
- Semințe de susan – opțional
Mod de preparare:
Punem iaurtul într-un bol. Adăugăm apa, uleiul, albușul, zeama de lămâie, sarea, zahărul și omogenizăm bine. Adăugăm și praful de copt și făina cernută și frământăm un aluat omogen și neted, încorporând și untul moale.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru, îl frământăm un pic după care îl punem înapoi în bol și îl lăsăm deoparte pentru 10 minute, acoperit. Între timp, tocăm mărunt verdeața și zdrobim brânza cu furculița. Amestecăm cele două ingrediente.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru, formăm un baton lung pe care îl tăiem în 12 bucăți din care formăm 12 bile. Aplatizăm bilele, facem o tăietură, punem amestecul de brânză pe o margine și rulăm.
Transferăm chiflele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu gălbenuș amestecat cu un pic de ulei. Presărăm semințele deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!