Se face rapid și se poate servi chiar și rece!
Ingrediente:
- lipie / turtă
- 200 g carne
- 150 g cașcaval
- 1-2 roșii
- 1-2 ardei grași
- 50 g verdeață
- maioneză / smântână
- condimente
Mod de preparare:
1. Pentru început, tapetăm lipia cu 1-2 linguri de maioneză sau smântână. Am încert ambele varinate iar rualda a ieșit la fel de delicioasă.
2. Adăugăm uniform un strat de cașcaval dat prin răzătoare.
3. Carnea o tăiem bucățele mici și o adăugăm peste stratul de cașcaval. Carnea o alegeți după preferințele dumneavoastră.
4. Roșiile le tăiem cubulețe, Ardeii îi curățăm de semințe și îi tăiem felii. Se amestecă cu roșiile pregătite anterior și se adăuga peste stratul de carne.
5. Adăugăm verdeață iar la final condimentăm după bunul plac.
6. Tapetăm cu 1-2 linguri de maioneză, formăm rulada și o așezăm într-o tavă tapetată cu unt. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute.
7. Se poate servi caldă sau rece alături de cei dragi.
Să aveți poftă!
Încearcă și… Mortadella – Ruladă specifică bucătăriei italiene
Italienii iubesc această delicatesă, atât pentru gustul ei bogat, cât și conținutul ridicat de carne…
Ingrediente:
- 300 grame carne de porc
- 200 grame carne de vită
- 1 ou
- 3 căței de usturoi
- câteva măsline verzi
- jumătate de ardei gras
- 1 linguriță sare
- piper negru măcinat, după gust
- piper roșu și paprika, după gust
Mod de preparare:
Dați prin mașina de tocat carne 200 grame de carne porc și 200 grame carne de vită.
Condimentați cu sare și piper și amestecați bine.
Carnea de porc rămasă va trebui să o tăiați mărunt…
Pisați usturoiul și adăugați-l în amestecul de porc și vită. Adăugați și oul și amestecați bine din nou toată compoziția…
Tăiați / mărunțiți măslinele și ardeiul gras, apoi adăugați-le în amestecul de carne și omogenizați bine.
Acoperiți recipientul cu carne tocată cu o folie alimentară și puneți-l în frigider pentru câteva ore…
După 3-4 ore, împărțiți carnea în 2 părți egale și aranjați-o uniform pe 2 bucăți de folie pentru gătit. Rulați folia în așa fel încât să obțineți o ruladă suficient de groasă…
Fierbeți Mortadella timp de 1-2 ore, la foc mediu… După ce s-a răcit suficient, îndepărtați folia și presărați piper roșu, boia de ardei, paprika sau condimentele dorite…
Aceste rulade se păstrează la frigider, nu mai mult de 2 săptămâni… Nu vă faceți griji, se mănâncă mult mai repede… 🙂
Savurați cu drag! Poftă bună!