condimente de casa
publicitate

De ce sa cheltuiesti baniii pe condimente pentru supa, din magazine cand poti sa culegi cu mainile tale ierburile si sa prepari un mix de condimente acasa? Astfel, poti fi si sigur ca nu contine aditivi chimici sau sare.

Pentru acest amestec de condimente poti folosi:

  • Frunze de patrunjel
  • Frunze de telina
  • Frunze de morcovi
  • Leustean, patrunjel
  • Ceapa verde

Mod de preparare:

publicitate

Ierburile trebuie colectate si apoi uscate. Iti dai seama ca sunt uscate bine, atuni cand incep sa crape, cand sunt atinse.

ierburi uscatePoti pune ierburile pe o tava pe care sa o pui apoi pe frigider. Acolo nu incomodeaza pe nimeni.

Bineinteles, mai intai trebuie sa spalam ierburile si sa le lasam sa se usuce liber.

ierburiDupa ce am uscat ierburile, le macinam, le dam printr-o strecuratoare si le punem intr-un borcan mare, de 3 litri.

ierburi uscate binePutem pune acest mix de condimente in supa, chiar din momentul in care incepe sa fiarba. Putem adauga condimentele chiar si la sosuri.

Faci o alegere foarte buna daca inlocuiesti condimentele din comert cu condimentele pregatite in casa. Pe ambalajul produselor cumparate din comert scrie ce contin acestea.

De regula, un recipient cu 200 gr de condimente contine sare comestibila maxim 58%, potentiator de aroma (glutamat de sodiu, inozinat de sodiu si guanilat de sodiu), legume uscate 15,5% (patrunjel, morcov, ceapa, pastarnac, telina, leustean, usturoi), zahar, aroma vegetala naturala (contine gluten), glucoza, colorant riboflavinic, agent anti-aglomerare (fosfat de calciu). Poate contine urme de susan si mustar.

Utilizarea constanta a acestor arome chimice are un impact major asupra sanatatii copiilor si adultilor. Copiii obisnuiti inca de la o varsta frageda cu diferiti potentiatori de arome, pot refuza mai tarziu alimentele cu arome naturale.

publicitate